≫ 

Kuršumlija zavijena u crno: Proglašen Dan žalosti zbog tri meštanke koje su tragično nastradale u izgorelom autobusu (VIDEO)

- U vreme žalosti svi organi, organizacije i druga pravna lica na području opštine Kuršumlija dužni su da zastavu spuste na pola koplja - saopšteno je u kuršumlijskoj opštini

  • 2

U saobraćajnoj nezgodi koja se u selu Barlovo kod Kuršumlije, u kojoj je pet osoba tragično nastradalo, život su izgubile tri meštanke Kuršumlije i zbog toga će u ovoj opštini 2. maj biti Dan žalosti.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Opštine Kuršumlija, Dan žalosti otpočinje u 00:00 časova, a završava se u 24:00 sata dana 02.05.2019.

godine.

- U vreme žalosti svi organi, organizacije i druga pravna lica na području opštine Kuršumlija dužni su da zastavu spuste na pola koplja - saopšteno je u kuršumlijskoj opštini.

Foto: MUP Srbije

Da podsetimo, petoro putnika izgorelo je u sudaru kamiona i "Nišekspresovog" autobusa na putu Kuršumlija–Prokuplje u utorak 30. aprila, oko 6.45 sati. Poginula su oba vozača i tri putnice, dok je šest osoba prebačeno u lokalne bolnice.

Policija i vatrogasci zatekli su pet ugljenisanih tela na mestu nesreće. Šest putnika je povređeno prebačeno je u lokalne bolnice. Među poginulim putnicama je medicinska sestra. Kako Telegraf.rs saznaje, vozač kamiona je Z.K. (34) iz Tutina, a vozač autobusa S.M.  Inicijali nastradalih putnica su I.V., J.R. i D.R.

Autobus je išao ka Prokuplju i u jednom trenutku prešao je na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u kamion.

Foto: MUP Srbije

- Bio sam iza kamiona, kada je autobus prešao na našu stranu i udario u kamion. Pokušali smo da ugasimo požar koji je započeo iza kabine kamiona. Bio je duboko i nismo mogli da dopremo. Bio je i jedan oficir policije. Oko osam nas je krenulo da izvlači povređene - kaže Ivan Veković za portal Telegraf.rs.

Veković je, inače zaposlen u vojnoj kasarni, u trenutku nesreće našao se u automobilu iza kamiona.

Veković dodaje da se posle desetak minuta požar proširio i na autobus sa putnicima: Bilo je strašno, oko petnaestak ljudi je bilo u autobusu. Pozvao sam hitnu pomoć.

Na mestu sudara je krivina, a rano jutros je pala kiša.

"Niš ekspresu" nije prvi put da učestvuje u najstrašnijim saobraćajnim nesrećama.

Foto: Telegraf.rs

HRABRI PROKUPAČKI POLICAJCI SKAKALI U PLAMEN DA SPASU PUTNIKE 

Na mestu nesreće nalazili su se i jedna medicinska sestra i nekoliko policajaca van dužnosti. Upravo su se oni našli u autobusu u plamenu i pomagali ostalim putnicima u autobusu kako bi sprečili veću tragediju.

Naime, prokupački policajci, bili su van dužnosti i putovali su ovim autobusom koji se nakon sudara zapalio i pretvorio u živu buktinju. Vatra je progutala četiri osobe, oba vozača vozila i dva putnika iz autobusa. Ostale povređene spasavali su policajci.

Foto: MUP Srbije

Policajac Saša Vučković izvukao je jednog od onesvešćenih putnika. On je izvukao onesvešćenog putnika iz autobusa i rukama gasio plamen koji je zahvatio njegovo telo.

- Potpuni haos, sve je bilo u plamenu. Jednu osobu sam uzeo i izneo na ruke. Bila je onesvešćena. Ne mogu opisati scenu - rekao je Vučković.

Spasavanju su se priključili policajci iz iste uprave koji su svojim automobilom slučajno prolazili ovim putem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    30. april 2019 | 22:16

    Sta da se kaze uzasno jadni vozaci i putnici, to se desi na kvazi drzave u celom balkanu autobusi su stari ne ispravnosti niko ne gleda na pravu radnika, daleko smo od evrope moj otac vozi autobus iz Pristine za nemacku cesce bez odmora sa 4 sati spavanja hoces ili neces moras da zivis dale niko te ne pita ima radno snagu kolko hoces, saucesce porodicama!

  • Veteran

    30. april 2019 | 23:58

    Obdukcija će pokazati šta se desilo sa vozačem autobusa, jedna od mogućih varijanti da mu se slosilo odjednom možda srce u pitanju,ili pad pritiska, nemoramo odmah osudjivati prevoznike, svakom vozaču može tako nesto da se desi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA