≫ 

Strašan niz zločina uzburkao je mirno i malo selo u Vojvodini: Za 8 godina 8 mrtvih i 5 ranjenih

Ovo mesto, sa oko 6.000 stanovnika, pamte po jezivim slučajevima iz crne hronike koji su se dogodili poslednjih nekoliko godina. Svi u prečniku od 400 metara

  • 4

Vojvođansko selo Mol nekada je bilo poznato poznato po fabrici za preradu voća i povrća, peršunu i šargarepi, proizvodnji skijaških rukavica, 40 kafana i salašima. Danas, ovo mesto, sa oko 6.000 stanovnika, pamte po jezivim slučajevima iz crne hronike koji su se dogodili poslednjih nekoliko godina. Svi u prečniku od 400 metara -  8 mrtvih, 5 ranjenih.

DEDU UBILI UDARCIMA MALJEM PO GLAVI

Maćaš Sabo (80) iz Mola ubijen je udarcima maljem po glavi u svojoj kući. Stravičan zločin dogodio se u toku noći, a otkriven je dan kasnije kada su komšije pozvale policiju jer su primetile da Sabo ne izlazi iz svoje kuće. Policijska patrola zatekla je mrtvog starca na krevetu, oblivenog krvlju, sa kesom navučenom preko glave.

Pronađen je mrtav u svojoj kući u Ulici Petefi Šandora broj 69 u Molu. Telo je pronađeno na krevetu. U sobi, na krevetu kao i na telu mrtvog starca bili su vidljivi tragovi krvi. Na glavi, oblivenoj krvlju, bila je delimično navučena kesa, a najlon kese su bile obmotane i oko njegovih ruku, pa se pretpostavlja da je pre ubistva bio vezan i mučen.

Ubistvo, mrtvo telo, mrtav muškarac, ubijen Maćaš Sabo (80) pronađen je mrtav sa kesom na glavi Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Meštani Mola i danas prepričavaju da je starac ubijen zbog svoje dobrote i zato što je pomagao i pozajmljivao novac koji mu nije vraćan.

- Znam da je Sabo svima pomagao koliko je mogao i novčano i kao dobar majstor, a šta se desilo u noći između četvrtka i petka, to samo bog zna - rekla je jedna komšinica i dodala da je starca viđala svakodnevno i da je znala da živi skromno.

Od tada u selu je nastalo zatišje. Sve više mladih je odlazilo zbog posla u veće gradove ili u inostranstvo. A, onda opet šok.

KRVAVI PIR SAFETA JOVANOVIĆA

Krajem marta 2016. godine, pomahnitali Safet Bane Jovanović je u Bečeju oko 19 sati ubio nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov i ranio Jože Imrea od koga je Jelena iznajmila stan. Potom je kolima otišao u Mol i oko 20 sati sa tri hica ubio poznanika Matiju Petrovića, ranio njegovu suprugu Renatu, koja je držala četvoromesečnu bebu, zatim njihovog sina Petra i snaju Natašu Sunomar. A onda je pobegao.

Bane Jovanović Safet Bane Jovanović zvani Safet Foto: Blic/Privatna arhiva

Kako su ispričali napadnuti, Safet je u njihovu kuću upao sa pištoljem u ruci dok je porodica sedela i večerala. Bez reči je zapucao u Matiju, a potom besomučno počeo da puca u ostale... Nije ga zanimalo što su tu bila i deca.

- Bilo je strašno, mislila sam da će nas sve pobiti. Krajičkom oka sam primetila da se Matija pridigao i krenuo za Jovanovićem, koji je krenuo ka vratima. Čula sam još nekoliko hitaca. Bez razmišljanja sam se uputila u tom pravcu i ugledala nepomično Matijino telo u hodniku. Iz usta mu je tekla krv. Pokušala sam da ga pridignem, ali nisam imala snage jer sam i ja bila pogođena - ispričala je tad Nataša.

Kako je objasnila, kada je Safet ušao bebica je bila u krevcu.

- Njen trogodišnji brat Alehandro igrao se kraj male Huanite. Čim je Safet zapucao, Renata je zgrabila bebu i okrenula se na bok da je zaštiti. Tada ju je metak pogodio u rame - ispričala je ona ranije.

Kako je posle masakra objasnio Alen Petrović iz Ade, Natašin suprug, uveren je da je Safetova bolesna zavist dovela do pucnjave u kući njegovog starijeg brata u Molu, ali i iste večeri u Bečeju.

Ispalivši metke, Safet je pobegao iz Srbije preko mađarske granice. Da uspešno pređe granicu, pomogli su mu Mirko Pavlov i Tivadar Kolompara iz Horgoša, koji su ubrzo nakon ubistva uhapšena. Nakon 66 dana, ubica je uhapšen u Nemačkoj, a u Srbiju je izručen novembra 2016. godine.

U toku dokaznog postupka, prema navodima psihijatra Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, Jovanović je osoba koja iskazuje nestabilnost u ponašanju, a neposredno pred delikatnu situaciju popio je veću količinu alkohola, lekove za smirenje, ali ne i terapiju prepisanu zbog dijabetesa, te je bio u stanju emocijalne napetosti.

DEČAK SE OBESIO ZBOG NEMAŠTINE

Stefan Simić, vešanje, Mol, nestao Stefana Simića drugari su pronašli kako obešen visi na topoli pored Tise Foto: Privatni album

Poslednjeg dana avgusta 2016. godine, Stefan Simić (18) iz Mola, pronađen je obešen u šumi kraj Tise. Tinejdžer je, kako su ispričali njegovi najbliži, digao ruku na sebe zbog nemaštine.

Beživotno telo na topoli pronašli su njegovi drugovi koji su ga tražili od trenutka kada je nestao. Stefan je sa majkom živeo sasvim skromno u kući u Ulici Đure Daničića broj 23.

- Stefan je imao samo 18 godina, a ja 18 godina u kući nemam struju. Verujem da je digao ruku na sebe samo zbog nemaštine i nemogućnosti da se s njom izborimo. Prošle godine nije mogao da završi treći razred škole za kuvare u Bečeju zato što nije mogao da kupuje mesečnu kartu za autobus. Verujem da je to razlog i da je to bio okidač da digne ruku na sebe - ispričala je tada majka Marija, koja je sa Stefanom živela u kući njenih roditelja jer je njen nevenčani suprug, koji je preminuo pre više od jedne decenije, svu imovinu prepisao crkvi kako bi joj nanudio.

REAKCIJA MAJKE NA SMRT SIN ZGROZILA JAVNOST

Avgusta 2018. još jedan događaj uznemirio je meštane Mola. Poznanstvo započeto preko društvenih mreža, a potom i zajedničkim životom dvoje mladih ljudi, tragično je okončano samoubistvom mladića K. N. (23) iz Bečeja kojeg je na tavanu iznajmljene kuće u Molu pronašla njegova devojka E. V. Samo nekoliko meseci pokušaja života u zajednici koja je trebalo da im donese boljitak i "beg" od primarnih porodica, prekinuti su u kući u ulici JNA u Molu.

Devojka je pričala da je mladić sa kojim je zajedno živela ranije govorio da će se ubiti. U iznajmljenoj kući živeli su nekoliko meseci pre tragedije. Rekla je da su se često svađali. Mladić je iz Bečeja došao u Mol, kako bi započeli zajednički život.

Konopac za vešanje omča, silovanje, oteta devojka Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, freeimages.com/B S K

Stravičan prizor zatekla je devojka kada se vratila od majke u kuću gde je živela sa dečkom K. N.

- Počela je da doziva momka, a potom otišla na tavan, jer joj je ranije govorio da će počiniti samoubistvo. Presekla je konopac o koji se mladić obesio i nazvala njegovu majku da joj saopšti šta se desilo, ali joj je ona odgovorila da "ne može sada da dođe iz Bečeja, sutra će" - prepričala je devojka.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je bio u svađi sa svojom majkom, a njena reakcija na sinovljevo samoubistvo ostavila je tada javnost u šoku.

LJUBOMORA BILA OKIDAČ DA SPALI ŽENU

Velika porodična tragedija dogodila se opet maja ove godine, kada je Karolj Ludman (58) u porodičnoj kući, suprugu Slavicu (47) najpre polio benzinom, a potom zapalio. Zločin se dogodio u porodičnoj kući u Ulici 8. oktobra.

Slavica, žrtva Živa spaljena: Slavica Ludman Foto: Privatna arhiva

Potom je sebi ubrizgao veću količinu insulina, jer je bio dijabetičar, verovatno, očekujući da će tako i sebe uništiti. On se sada nalazi u bolnici, ali ne zbog insulina već zbog opekotina koje je zadobio pokušavajući da spase ono što se spasiti može.

Nesrećna žena nažalost pronađena je bez znakova života, njeno izgorelo telo poslato je na Institut za sudsku medicinu, dok je Karolj u teškom stanju prebačen u bolnicu u Senti. Do porodične tragedije je došlo, kako se pretpostavlja, zbog ljubomore.

Slavica, Porodična tragedija na severu Bačka: Muž polio suprugu benzinom, a onda pokušao sebi da oduzme život, motiv ljubomora Kuća u Ulici 8. oktobra u kojoj je Karolj zapalio suprugu Slavicu Foto: Telegraf

UBIO SUPRUGU PA JAVIO ĆERKI ŠTA JE UČINIO

Taman što su pomislili da ih je pakao zaobišao, jutros ih je iz kreveta prenela vest da se dogodio još jedan zločin.

Naime, policija je pronašla beživotnа telа supružnikа Šandora Hartija (60) i njegove supruge Katarine (43) na imanju jedne između Bаčkog Petrovog Selа i Molа.

Kako saznajemo, Šandor je posle zločina pozvao ćerku i rekao šta je uradio, dodajući da će ubiti sebe. Posle razgovora pucao je sebi u glavu. Ubrzo je stigla policija koja je pronašla supružnike u kućici na imanju preduzeća DTD tent, gde je Šandor bio čuvar.

Kristina se žalila bratu da ima probleme u braku i da je Šandor maltretirala fizički. Takođe, otkrvieno je da je Karolj imao legalnu dozvolu za pušku.

VIDEO: Masakr u Novom Sadu: Muškarac ubio ženu i njene roditelje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mestanka Mola

    27. jun 2019 | 21:34

    Zasto pripisujete Molu ubistva iz susednih sela pa i danasnje.Pravite od divnog sela monstruma.

  • Peđa Matić

    27. jun 2019 | 21:11

    Dejan Mišlović je najbolji košarkaš iz Mola, a zajedno apelujemo da zločini prestanu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA