≫ 

Dragan je udarao suprugu do smrti, 30 puta, pa pokušao da prikrije zločin. Dobio je 10 godina robije

Dok je ležala potrbuške na dušeku, Ljubisavljević ju je udarao drvenom letvom, metalnom šipkom i stopalom u obući

  • 4

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora Dragana Ljubisavljevića (63) zbog ubistva nevenčane supruge Đurđice Mihailović (51) u kući na Zvezdari 2016. godine. Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Ljubisavljević osuđen zbog krivičnog dela ubistvo, a oštećeni radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućen na parnicu.

U obrazloženju presude navodi se da je, po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud od olakšavajucih okolnosti za Ljubisavljevića, "pravilno cenio činjenicu da se pred sudom držao korektno, da je reč o starijem čoveku koji ranije nije osuđivan, da je bio pod dejstvom alkohola, zbog čega su njegove sposobnosti značaja dela i upravljanjem postupcima bile smanjene, ali ne bitno, dok otežavajuće okolnosti na njegovoj strani nije našao".

Prema ovoj presudi, Ljubisavljević je u noći između 24/25. novembra 2016. godine ubio Mihajlovićevu u napuštenoj kući u Beogradu u kojoj je neprijavljeno živeo zajedno sa njom.

Ljubisavljević je ženu ubio oko ponoći tako što ju je, dok je ležala potrbuške na dušeku, udarao drvenom letvom, metalnom šipkom i stopalom u obući.

Pri tome joj je zadao najmanje 30 udaraca u glavu, po trupu i po udovima usled kojih je nastupila smrt.

Potom je oko 02:00 časa pozvao policiju i prijavio da je ženu zatekao mrtvu u kući, pokušavajući da prikrije svoje radnje i lažno predstavi uzrok njene smrti.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

(*ovo je broj SOS telefona licenciranog od Ministarstva za RZBSP)

VIDEO: Jula 2016. Siniša Zlatić je zavio Žitište u crno

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    2. jul 2019 | 16:46

    Јел њима неко на силу сипао алкохол у уста кад се пијанство узима као олакшавајућа околност ! ?

  • Ra

    2. jul 2019 | 23:50

    E pa ovo je vrh vrhova, prevrsilo svaku meru. U SAD se za ubistvo iz nehata dobija ladno 25 godina, a ovaj krvnicki pretukao zenu do smrti, pokusao da se izvuce i dobio 10god. Olaksavajuca okolnost, nije kaznjavan, stariji covek, korektno se drzao pred sudom. Boze dragi pa jeli se pokajao, bas strasno.

  • ja

    2. jul 2019 | 22:02

    10 godina?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA