"Mislim da sam se zaljubila": Ovako je devojčica (13) iz Mionice opisala svoj odnos sa policajcem

Policajac V. Ž. se nalazi u pritvoru zbog krivičnog dela obljube nad detetom mlađim od 14 godina

  • 35

- Nisam sigurna, ali mislim da sam se u njega zaljubila - tim rečima je 13-godišnja devojčica, žrtva obljube od policajca V. Ž. iz Mionice, opisala svoj tromesečni odnos sa 43-togodišnjim muškarcem, koji je i sam otac troje maloletne dece.

Policajac V. Ž. se nalazi u pritvoru zbog krivičnog dela obljube nad detetom mlađim od 14 godina, pošto se tereti da tokom marta, aprila, maja i do sredine juna kada je uhapšen, sa devojčicom, koja je školska drugarica njegovog deteta, najpre stupio u kontakt i “emotivnu” vezu, a potom nad njom u više navrata izvršio nedozvoljene polne radnje.

Sve se dešavalo u periodu kada žrtva još nije napunila 13 godina.

Smartfon, SMS, Mobilni, Muvanje, Devojka, Devojčica Majka otkrila poruke u detetovom telefonu, Foto-ilustracija: Foter/"PictureYouth"

DO DETALJA ISPRIČALA GDE SU SE SASTAJALI

- Nakon što su veštaci psihijatrijske struke ocenili da je devojčica sposobna da shvati šta se dešavalo i da da iskaz, ona je istražnim organima ispričala da je muškarac nije prisilio na seksualne odnose, a potom je do svih detalja ispričala kako su se upoznali i komunicirali, koliko puta i gde su se sastajali, kao i da tokom odnosa nije bilo bludnih radnji. Reč je o detetu koje je fizički zrelije u odnosu na svoju generaciju, ali i emocionalne nezrelosti koja odgovara njenom uzrastu, što se, između ostalog, vidi i po njenoj izjavi da "misli da se zaljubila, ali nije sigurna u to", ne shvatajući da je zapravo bila žrtva – objašnjava pouzdani izvor iz istrage.

ŽRTVA BLISKA ĆERKINA DRUGARICA

Dosadašnja istraga je pokazala da je devojčica bliska drugarica policajčeve ćerke, ne samo u školi nego i van nje, što je on iskoristio da joj se približi i stekne njeno poverenje. Pri tome, on je znao i za njene porodične prilike, lično poznajući devojčicine roditelje, znajući da su razvedeni, da majka često radi drugu smenu i da devojčica od popodnevnih sati, nakon povratka iz škole, ostaje sama kod svoje kuće.

Upravo je, kako se saznaje, u ranim večernjim satima dolazio po nju i u svom automobilu vozio na razna mesta u okolini Mionice gde ju je više puta obljubio.

MAJKA OTKRILA PORUKE

- Da se ne radi o devojčicinim insinuacijama potvrdilo je i veštačenje poruka koje je ona razmenjivala sa njim, jer u njima, pored eksplicitnog sadržaja, ima i prepričavanja njihovih viđanja i događaja, kao i dogovaranja narednih susreta, što će sve biti materijalni dokaz za sud – dodaje naš izvor.

policija, policajac, istraga, uvidjaj, uviđaj, hronika, ilustracija,  policijski uviđaj, policijska traka Policajac je suspendovan sa dužnosti, Foto-ilustracija: Shutterstock.

Upravo zahvaljujući tome što je devojčicina majka u ćerkinom telefonu otkrila poruke takvog sadržaja, užasni slučaj je otrkiven, a policija je utvrdila da se radi o njihovom kolegi. V. Ž. se inače i pred tužiocem i sudijom za prethodni postupak branio ćutanjem, a odmah nakon hapšenja je suspendovan.

SKLON "DEVIJANTNOM PONAŠANJU"

Po rečima Mioničana koji ga poznaju, policajac dolazi iz porodice koja je solidno poljoprivredno gazdinstvo i da je u prethodnom braku imao porodičnu tragediju, kada mu se pre desetak godina ćerkica udavila u kanti punoj vode u dvorištu porodične kuće.

Komšije tvrde da je V. Ž. često bio "sklon devijantnom ponašanju".

Pritvor mu je određen zbog mogućeg uticaja na svedoke čije se saslušanje u narednom periodu očekuje, kao i zbog uznemirenja javnosti, pa se očekuje da će Više tužilaštvo iz istih razloga tražiti produženje pritvora.

Ukoliko se tokom sudskog postupka utvrdi da je maloletna žrtva svojevoljno stupala u seksualne odnose sa njim, policajac će se teretiti za obljubu nad detetom za šta je zaprećena je kazna od pet do 12 godina zatvora.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robert

    3. jul 2019 | 22:07

    Definitivno za njega treba preko 10 godina robije, jer je plus policajac bio. Dakle on koji treba da juri pedofile, je sam pedofil, pa nije mogao da juri samoga sebe. Morao je da bude, i bio je svestan zakona , da je to jos dete. Lo zna u kakav kriminal je ovaj jos upleten, kao i veliki br. Policajaca. Pitanhe se postavlja dali je neko od kolega znao, pa i on mora da odgovara.

  • zoran

    3. jul 2019 | 22:11

    A sto ne napisete ime i prezime policajca???

  • Vesna

    3. jul 2019 | 21:57

    15 godina robije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA