• 15

Baka iz Kikinde ipak preminula: Lekar suspendovan jer ju je proglasio mrtvom još pre 4 dana

- Lekar je napravio grešku jer prilikom pregleda pacijentkije nisu korišćena osnovna medicinska sredstva, a to je stetoskop i EKG aparat - rekla je dr Biljana Marković, direktorica kikindskog Doma zdravlja

  • 15

Starica (89) iz Kikinde I.K. koju je dežurni lekar Hitne službe proglasio u četvrtak mrtvom, iako je ona bila živa, preminula je nakon četiri dana provedenih u kikindskoj Opštoj bolnici na Odeljenju neurologije, saznaje portal Telegraf.rs.

Lekar N.B. (30), koji je u četvrtak u porodičnoj kući starice konstatovao njenu smrt, da bi nedugo po dolasku progrebnika ona "oživela", suspendovan je i po svemu sudeći preti mu otkaz - saopštavaju iz kikindskog Doma zdravlja.

Ovo je drugi slučaj u Kikindi, da se živa osoba proglasi mrtvom.

Baka iz Kikinde je nažalost preminula: Lekar suspendovan jer ju je proglasio mrtvom još pre četiri dana

Foto: Telegraf

Podsetimo prvi put se dogodilo maja prošle godine kada je dežurni lekar Hitne službe staricu Radojku S. (70), proglasio mrtvom, da bi ona nakon nekoliko sati pokazala znake života. Zbog ovakvih profesionalnih propusta, mladi lekar iz Hitne službe udaljen je sa posla na 15 dana, a nakon isteka ovog roka doneće se konačna odluka o njegovom daljem status, rekla je dr Biljana Marković, direktorica kikindskog Doma zdravlja.

- Lekar je napravio grešku jer prilikom pregleda pacijentkije nisu korišćena osnovna medicinska sredstva, a to je stetoskop i EKG aparat. Zbog ovakvog propusta moraćemo da delujemo sa zakonom. Kolegama je sugerisano da zbog prethodnog slučaja moraju da deluju u skladu sa propisima, a kako ni ovoga puta lekar nije postupao prema svim pravilima, delovaćemo onako kako zakon nalaže - istakla je Marković.

Baba oživela, Kikinda

Isti slučaj dogodio se i prošle godine; Foto: Google Street View

Bizaran slučaj od pre nekoliko dana još jednom je šokirao javnost. Po pozivu komšija i rodbine, Hitna pomoć došla je u staričinu kuću gde je lekar N.B.konstatovao njenu smrt.

Kako su prisutni već tada pozvali pogrebnu službu jer im je rečeno da je baka mrtva, ona je prilikom oblačenja kada je pogrebnik stigao otvorila oči i “mahnula” rukom”. Iznenađene komšije i rodbina, ponovo su pozvali Hitnu službu koja je baku transportovala do Odeljenja neurologije u Opštoj bolnici, nažalost nakon nekoliko dana, starica je preminula u kikindskoj bolnici.

Baka iz Kikinde je nažalost preminula: Lekar suspendovan jer ju je proglasio mrtvom još pre četiri dana

Foto: Telegraf

Baka Radojka je isto prošla kao i starica I.K.iz Srbobranske.

Isti slučaj dogodio se prošle godine, kada je kod baka Radojke S. (70), proglašena smrt, iako je ona bila živa. Starica iz Gerontološkog centra je nakon nekoliko sati pomerila ruku i tada je bilo jasno da je starica živa.

Ona je ustvari bila u komi, te je nakon deset sati, lekar konstatovao da je živa. Nakon pregleda u bolnici baka je vraćena u Gerontološki centar gde je živela nepunih godinu dana.

(D.I.)

Komentari

  • Savest

    Zalosno je sto su ljudi,cast izuzetcima,a narocito lekari postali pasivni kada vide osobu stariju od 60 godina,a ne 70,80,90. Nema sanse da ih pogledaju,jos ih neki i ismejavaju,a zaboravljaju da ce i oni biti stari. Jos neki kazu sta dosta je ziveo/la. Strasno i zalosno sto su zivotinje osetljivije od ljudi. A lekarska etika sta to bese

  • Robert

    Po mom misljenju da bi lekari bili u pravu, ohladili je oni sad. Suspendovati trajno komplet smenu! Ova zena je ubijena!

  • Jacika

    Oh.. Boze, Stetoskop??! Pa jel mu to bilo tesko??!?? Oh.. Pa, visi mu oko vrataaaa??!!!!!! Bez komentara.. Porodici saucesce...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima