• 74

Marka smirivali cele burne noći, ujutru ubio majku. Otac je postavio teško pitanje i šapnuo dve reči

Nesrećni čovek se ukopao od tuge, sa nevericom se držao za glavu i policiji ispričao sve o strašnoj noći. Sin mu je danas sproveden u CZ, a ženu sahranjuje

  • 74

Marko P. (27), koji je juče u Bogatiću ubio svoju majku Desanku (64) i skoro na smrt pretukao baku Veru (82) sproveden je u Centralni zatvor u Beogradu. On je sinoć saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu i sud mu je, na zahtev tužilaštva odredio pritvor do 30 dana. Baka Vera sa teškim telesnim povredama još se nalazi na intenzivnoj nezi odeljenja hirurgije šabačke bolnice. Majka Desanka biće danas sahranjena.

Na saslušanju je bio smiren, odgovarao je na pitanja tužioca i izneo svoju odbranu, a tužilaštvo nije saopštilo detalje istrage. Po nalogu tužilaštva obaviće se psihijatrijsko veštačenje.

Burna noć u porodici uoči ubistva

Iz izvora bliskih istrazi Telegraf.rs saznaje da je zločinu koji je potresao Mačvu prethodila burna noć u porodici. Marko je, navodno, cele noći bio razdražljiv i uznemiren, a otac, majka i baka sa kojima je živeo su ga smirivali.

Bliski rođaci i komšije kažu da nisu čuli da je ranije ispoljavao bes i agresivnost i ne mogu da pretpostave šta je "inicijalna kapisla" rastrojstva koje se završilo ubistvom.

Ubistvo majke u Bogaticu

Posle burne noći, osvanulo je još strašnije jutro u porodičnom domu / Foto: Telegraf.rs

Kobno jutro je došlo

Posle neprospavane noći i tokom dana majka i baka su ga bezuspešno smirivale. Pretpostavlja se da je u besu na njih prvo nasrnuo u kući, pa su obe uvidevši da su nemoćne pobegle i istrčale na ulicu.

- On je jurio za njima urlajući: Ja sam Isus, moram da pustim krv. Baka se stropoštala na zemlju od jednog udarca i ostala je da leži bez svesti, a majku je sustigao ispred komšijske kuće i odvukao preko puta njihove gde se iživljavao nad njom. Udarao ju je besomučno pesnicama po glavi i telu, davio, na kraju je bukvalno skakao po njoj dok nije izdahnula - navodi izvor Telegafa.

Na mesto tragedije prvo je stigla ekipa hitne pomoći koja je reanimirala povređenu baku Veru i odmah su je transportovali u šabačku bolnicu.

Desanka nije davala znake života i lekari su konstatovali smrt. Njeno beživotno telo je ostalo da leži na travi. Potom je stigla i jedna patrola policije.

Ubijena Desanka, Šabac

Majku je sustigao ispred komšijske kuće i odvukao preko puta gde se iživljavao nad njom / Foto: Printskrin

Borba sa policijom nakon počinjenog zločina

- Dva policajca su došla, a on je odbijao da se preda pa ih je napao tako što je razlupao staklo na policijskim kolima. Pozvali su pojačanje i za minut-dva je stigla još jedna policijska patrola. Marko je duže vreme trenirao i bio je izuzetno snažan, hvalio se da može da podigne tegove od 400 kilograma, pa su se policajci borili sa njim da ga savladaju - ispričao je prestravljeni očevidac.

Ubrzo su još desetak policajaca, inspektora i komandir stanice policije u Bogatiću stigli na mesto zločina.

Ubica iz Bogatića Marko Pužić

Hvalio se da može da podigne tegove od 400 kilograma / Foto: Facebook

Otac Zvonko je pitao za svoju ženu i prošaputao: Znao sam

Pretražili su kuću sumnjajući da se Marko obračunavao i sa ocem Zvonkom. Kada su komšije primetile da u dvorištu nema traktora i pretpostavile da je otišao na njivu da bere kukuruz, otišli su po njega i saopštili mu da je Marko napao majku i baku.

- Pred kućom je prvo pitao da li je Desanka živa. Kada su mu policajci rekli da nije, samo je prošaputao: Znao sam - priča jedan od komšija.

Čovek se ukopao od tuge, sa nevericom se držao za glavu i policiji ispričao sve o protekloj noći.

Ubistvo majke u Bogaticu

Policajci su se borili sa njim da ga savladaju / Foto: Telegraf

Video: 45 jezivih sekundi: Gura kolica u 3 ujutru nakon ubistva

(D.G.)

Komentari

  • Šaman

    Sistem nas ubija sistematski ,sami medjusobno se ubijamo to neko i želi da nebi prljali ruke .

  • Veteran

    Otac je tu napravio grešku, cela kuća je znala za njegovo stanje,da ne budemo posle rata svi Generali, ali otac je morao preduzeti nešto kao glava kuće, ja kao otac znam da sa mojim sinom nije nesto u redu, radimo na tome da mu bude bolje, ako stvari izmicu kontroli onda dečko ide na hospitalizaciju, a ne tata u njivu a on sa ženama ostao kući,a posle znao sam...

  • Ss

    Ma alo bre pricate daje trebalo da ga odvedu otac i majka kod doktora na lecenje pa nije on dete od pet godina pa da ga uvate za ruku i da ga odvedu tosu trebali mnogo mnogo ranije da urade ako su nesto primecivali a ne nazalost da se desi ovako nesto

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima