• 16

Goran Jevtić bi mogao da robija u somborskom zatvoru, u gradu u kome živi žrtva

Osuđeni glumac, pored somborskog, može robijati u još tri zatvora u Srbiji u kojima su počinioci blažih dela

  • 16

Glumac Goran Jevtić (41) mogao bi zatvorsku kaznu da odsluži u zatvoru u Somboru, u istom gradu gde je pre pet godina seksualno zlostavljao tada maloletnog Luku Krčevinca (20) u toaletu Narodnog pozorišta.

Podsetimo, Jevtić je pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora zbog tog dela, ali je njegov advokat najavio da će priložiti žalbu Vrhovnom sudu zbog povrede zakonitosti tokom postupka. Osuđeni glumac, pored somborskog, može robijati u još tri zatvora u Srbiji u kojima su počinioci blažih dela.

- Pošto Jevtić ranije nije osuđivan, a sada je dobio kaznu manju od godinu dana, na izdržavanje će biti poslat u zatvor otvorenog tipa. To su, pored zatvora u Somboru, i kazneno-popravni zavodi u Padinskoj skeli, Ćupriji i Šapcu. Sigurno neće biti sproveden u Zabelu ili Novu Skelu jer se tamo nalaze osuđenici za najteža krivična dela - rekao je izvor Kurira.

Luka Krčevinac Levijatan Goran Jevtić

Gorana Jevtića optužio je Luka Krčevinac (u sredini) Printskrin: Pokret Levijatan

Glumac će imati isti tretman kao i svi ostali osuđenici, kaže.

- Takođe, obaviće se procena rizika kao i za sve ostale osuđenike. Jevtić neće biti u samici, već u običnoj sobi s cimerima, jer u samicu idu samo oni koji učine teži disciplinski prekršaj tokom boravka - dodaje.

Da podsetimo, sud u Somboru utvrdio je da je Jevtić u junu 2014. godine u toaletu Narodnog pozorišta u ovom gradu pokušao da oralno zadovolji maloletnika protiv njegove volje. Glumac i Krčevinac upoznali su se ranije tokom festivala koji se održavao u Somboru. Dečak je u to vreme želeo da se bavi glumom i bio polaznik dramske sekcije.

Video: Odbranila se od silovatelja tako što ga je složila na zemlju

(Telegraf.rs/Kurir)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    U Somboru su zasticeni od uprave kao beli medvedi...

  • Radjen milan

    Neka robija ali ne otvorenog tipa robija to nije nista treba ga kazniti to je blaga kazna

  • Otac

    Roditelji,da li smo mi budale da trpimo da pedofili,manijaci,silovatelji dobijaju male kazne t.j.nikakve,a na maltretiranoj deci ostavlja trajnu traumu. KASTRACIJA za ove bolesnike je jedina kaznena mera. Ako nece mi moramo sami uzeti pravdu u ruke

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima