Prva hapšenja zbog spaljivanja strnjike: Privedene 4 osobe

Vojvodina je u proteklom periodu bila područje sa najviše požara u Evropi, pokazuju nezvanični podaci NASA-e

  • 11

Za dve nedelje Ministarstvo poljoprivrede objaviće gde su tačno tokom oktobra paljene državne njive koje su zakupili poljoprivrednici na teritoriji Vojvodine. Ministar Branislav Nedimović kaže da su u ovom trenutku najkritičnije u Rumi, Pećincima, Žitištu, Alibunaru, a da su u Sremskoj Mitrovici uhvaćene četiri osobe koje su palile strnjiku.

Na pitanje planira li država da zbog takve situacije uvede neke podsticajne mere, Nedimović odgovara da bi novac ili neku drugu vrstu podrške mogli da dobiju samo oni koji to ne rade, ali ne precizira kada i koliko bi za tu namenu bilo izdvojeno novca iz budžeta.

- Moram prvo imati monitoring. Kad uradim monitoring, onda znam koliko novca, a ne da mi kažete zašto je ministar smislio ovoliko para, a gde mu je zaleđe za to. Sada analiziramo da bismo mogli da pomognemo. Znate, pojedine lokalne samouprave su izdvojile novac za angažovanje većeg broja poljočuvara, možda ćemo uraditi i to i povećati broj poljočuvara i u drugim gradovima - rekao je za N1 Nedimović.

Vojvodina je u proteklom periodu bila područje sa najviše požara u Evropi, pokazuju nezvanični podaci NASA-e. Ovaj deo Balkana, odnosno Srbije, bio je crven kao Amazonija ili istočni delovi Afrike, gde već mesecima bukte požari.

Video: Požar proždire Carsku baru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dak

    31. oktobar 2019 | 14:24

    Kazna 100000 i robija pa da vidimo da li ce neko da pali.

  • JS

    31. oktobar 2019 | 15:16

    Nadjite onoga ko je kriv za Suvu i Staru planinu. Debelo ga kazniti. Nije mu to igrarija.

  • E

    31. oktobar 2019 | 14:55

    Kazne molim vas!!!!!ovo je bezobrazluk!!!nece da rade,da ciste,nego zapale i odose kuci!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA