• 23

Marković sa sobom imao pištolj u trenu kad je ubijen: Detalji likvidacije jednog od vođa "Alkatraza"

Policajci su se bacili u poteru za crnim BMW H5 šabačkih tablica

  • 23

U pucnjavi koja se dogodila u petak veče na Voždovcu, nastradao je Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa Partizanove grupe navijača "Alkatraz". Marković je ubijen kada je u njega sa šest hitaca pucao nepoznati napadač na benzinskoj pumpi u Ulici Grčića Milenka.

Marković je pre ubistva bio u balonu, gde je igrao fudbal, a ubica ga je čekao ispred objekta. Balon u kojem je Marković bio nalazi se u neposrednoj blizini pumpe na kojoj je preminuo. Ljubomir je pokušao da pobegne od napadača, ali ga je ubica sustigao. Kako nezvanično saznaju mediji, Marković je kod sebe imao pištolj "tetejac", ali nije uspeo da ga upotrebi.

Hronika, ubistvo, Partizan, Ljubomir Marković Kića

Foto: ATA Images

U toku večeri bili su pregledani i snimci sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada, ne bi li se identifikovao ubica. Kako se nezvanično navodi, na snimcima je moguće videti kako je ubica nakon ubistva pobegao sa mesta nesreće.

Pripadnici MUP vrlo brzo su pokrenuli akciju i blokirali ovaj deo grada. Policajci su se nakon ubistva bacili u poteru za crnim BMW H5 šabačkih tablica, kojim je, kako se sumnja, ubica pobegao sa mesta zločina. Na snagu je stupila i akcija "Vihor", pa su svi izlazi iz Beograda bili zatvoreni, a pripadnici MUP kontrolisali su sva vozila koja su izlazila iz prestonice. Policajci su legitimisali i zaustavljali sve automobile i u neposerdnoj blizini mesta nesreće.

Navijači Partizana došli su do mesta gde je ubijen Kića, kako bi saznali da li je istina da je ubijen njihov prijatelj.

Hronika, ubistvo, Partizan, Ljubomir Marković Kića

Bio je osumnjičen za ubistvo Brisa Tatona Foto: ATA Images

Ljubomir Marković Kića imao je jednogodišnje dete, a bavio se i kik-boksom. Javnosti je postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubistvo Brisa Tatona. Marković je prvo bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Francuza, ali mu je kazna smanjena na 15 godina, ali je odležao devet godina. Na slobodu je izašao tokom 2017. godine.

Marković je zajedno sa Damjanom Šobićem, Draganom Miščevićem i Draganom Lovrenom bio optužen za izazivanje nereda na utakmici OFK Beograda i Partizana 2008. godine, i protiv njih je vođena istraga.

Video: Na ovom mestu sa šest metaka je upucan vođa navijača Partizana

Video: UZNEMIRUJUĆE: Telo ubijenog vođe navijača ispred dvorišta škole, dok se u njemu igraju deca

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Doktor

    Ako sam dobro računao, prema kazni koju je dobio za Tatona, on je izašao 2017.godine. To znači da je bio na uslovnom otpustu a nosio je pištolj. Lepo i dobro vladanje na uslovnom otpustu.

  • ...

    Fin neki lik

  • Ljubiša

    Bio prvo navijač Zvezde,pa Partizana?Znači,biznis navijač po potrebi,ili postoji neki prelazni rok za ''navijače'',kao što postoji za fudbalere?Inače,vidimo da je bio ''pošten'',čim je nosio pištolj bez dozvole,ali šta će mu kad je ''pošten''?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima