≫ 

Isplivali detalji odlaganja suđenja: Đorđe Lacković se žalio da mu se plače i povraća

Branioci traže da Lacković bude pušten iz pritvora i da se leči od kuće

  • 37
Ivana Filipovic, Đorđe L. iz Novog sada Foto: Facebook/ Ivana Filipović

Đorđe Lacković (24) iz okoline Bogatića, koji je pre osam meseci brutalno pretukao svoju devojku Ivanu Filipović (22), juče nije bio u stanju da iznese odbranu, zbog čega je početak suđenja odložen.

- Ne osećam se dobro. Loše mi je. Stalno mi se plače. Vrti mi se u glavi i povraća mi se - rekao je juče na početku suđenja Đorđe Lacković (24) iz Klenja kod Bogatića, koji je optužen da je u martu zverski pretukao svoju devojku Ivanu Filipović (22), u njihovom zajedničkom iznajmljenom stanu u Novom Sadu.

Lacković je juče u prostorije Osnovnog suda u Novom Sadu sproveden u pratnji policije iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja. Njegovi branioci su odmah na početku obavestili sud da se optuženi ne oseća dobro, kao i da nije u stanju da iznese odbranu.

Pregledao ga veštak

- Da li ste se u pritvoru obraćali lekaru - upitala je Lackovića sudija.

- Jesam pre tri meseca, kad mi je prepisan bensedin - odgovorio je Lacković.

Sudija je potom donela odluku da Lackovića odmah pregleda sudski veštak, neuropsihijatar dr Boris Golubović. Nakon kraće pauze i razgovora koji je obavio sa optuženim nasilnikom, veštak je potvrdio da on nije u stanju da iznese odbranu.

- Primetio sam efekat plača, što znači da je optuženi na ivici da zaplače. Rekao mi je da mu se inače od kada je u pritvoru često dešava da plače. Puls mu je 112, ima crvenilo po licu i vratu, vlažni su mu dlanovi. Sve to ukazuje na anksioznost. Preporučujem lečenje u pritvorskim uslovima - rekao je, između ostalog, veštak.

Đorđe Lacković Foto: Facebook

Lackovićevi branioci su na to reagovali rekavši da bi mnogo bolje bilo da se njihov klijent leči u kućnim uslovima.

Žrtva psihički loše

- Tražimo da mu se pritvor ukine i zameni merom zabrane napuštanja stana. Razlozi za pritvor ne postoje, kao što nisu postojali ni prvog dana - rekla je u ime tročlanog tima Lackovićevih branilaca advokatica Sonja Manojlović.

Sudija je potom odložila početak suđenja, dok će se o predlogu Lackovićevih branilaca za ukidanje pritvora naknadno izjasniti.

Prethodno je Zorica Perić, zastupnica oštećene Ivane Filipović, obavestila sud da zverski pretučena devojka nije bila u stanju da se juče pojavi u sudnici.

- Ivana se ne oseća psihički dobro. Nije sposobna da uđe u istu prostoriju sa okrivljenim. Kaže da bi se onesvestila. Ona, ali i čitava njena porodica imaju policijsku zaštitu jer se od samog početka na njih vrše pritisci u vezi sa ovim postupkom i upućuju im se pretnje - rekla je Perićeva.

Ivana Filipović Foto: Facebook/Ivana Filipović

Podsetimo, Lacković je optužen da je svojoj devojci rukama, nogama i drvenom motkom polomio rebra i probio plućno krilo, zbog čega je završila u bolnici. On je takođe nesrećnu devojku pekao peglom, a potom ju je nožem ubadao u butine i isekao joj lice.

Advokati hteli da isključe javnost: Smetaju mu novinari

Lackovićev advokatski tim zatražio je juče od predsednice Osnovnog suda Vesne Erenin Đorđević da se sa suđenja isključi javnost. Oni su naveli da su mediji ti koji su već osudili njihovog branjenika. Sud je, međutim, odbio predlog za isključenje javnosti kao neosnovan. Đorđe Lacković uhapšen je u martu, nakon što je brutalno pretukao svoju devojku Ivanu Filipović u njihovom iznajmljenom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu.

Video: Nadežda Biljić stigla u Urgentni nakon što ju je Toma navodno pretukao

(Telegraf.rs/ Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola Macola

    6. novembar 2019 | 12:28

    Tek će ti se plakati u zatvoru kad budeš postao nečija devojčica. Opušteno. Ima vremena. Želim ti dug oporavak u zatvorskoj bolnici.

  • Kakvo puštanje na slobodu..

    6. novembar 2019 | 13:08

    Velika kukavica, slabić, prikriveni psihopata. Kada ju je tukao nije gledao čime udara, samo mu je bilo bitno da zadovolji svoje potisnute sadističke i bolesno ljubomorne porive. Zatvor i ne puštati nigde do presude.

  • ivana

    6. novembar 2019 | 12:31

    kako to mislite nema osnova za pritvor? Przio je devojku peglom? tukao je satima.Sramota su ovi advokati!!! Sta rade pare.. Pa i ti advokati imaju decu. Sta bi bilo da je njihovo dete ovako brutalno isprebijano?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA