Vozaču kamiona smrti urađen alko-test, istraga promenila tok. Kad je video šta je uradio, zanemeo je

- Čovek je pretrpeo užasan stres, treba mu vremena da se malo smiri. Kada je video šta je uradio nije mogao reč da prozbori - objašnjavaju naši izvori

  • 68
Udes autoput Beograd Nis kombi kamion kod sela Gornja Trnava, Draževac Foto: Telegraf

Vozač šlepera, Kraljevčanin G.B. (46) koji je juče na autoputu Beograd – Niš prešavši u zaustavnu traku udario u kombi u kojem su se nalazili radnici iz Kragujevca kada je stradalo troje, a povređeno osmoro ljudi, nije bio pijan.

- Alko-test koji je saobraćajna policija obavila neposredno nakon nesreće je bio negativan. Vozaču je uzeta krv i poslata na analizu radi detaljne provere alkoholisanosti, ali za sada ništa ne ukazuje da je vozio pijan - kažu sagovornici iz istrage za Telegraf.

Kraljevčanin je uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina. Policija i tužilaštvo rade na utvrđivanju uzroka nesreće.

Klinički centar NIS Foto: KC Niš

- On će sa krivičnom prijavom biti priveden tužilaštvu na saslušanje najverovatnije sutra. Čovek je pretrpeo užasan stres, treba mu vremena da se malo smiri da bi bio sposoban da govori o ovom događaju. U veoma je teškom stanju, kada je video šta je uradio nije mogao reč da prozbori - objašnjavaju naši izvori.

Ono što se zasada zna je da je Kraljevčanin vozio šleper sa duplom prikolicom, vlasništvo tamošnje firme "Dalmas" koja se bavi proizvodnjom i distribucijom građevinskog materijala.

Udes autoput Beograd Nis kombi kamion kod sela Gornja Trnava, Draževac Foto: Telegraf

Novinar Telegrafa je pokušao da razgovara sa nadležnima iz ovog preduzeća o ovom događaju, ali niko nije želeo da da komentar.

- To je naš radnik, samo toliko mogu da kažem. Ništa drugo, doviđenja - kazao je sagovornik iz "Dalmasa".

- Tokom istrage oba vozila biće podvrgnuta vanrednom tehničkom pregledu kako bi se ustanovilo da li je je nesreći kumovala neispravnost šlepera, te da li je tačno da je kombi u kojem su bili radnici stao u zaustavnoj traci zbog kvara. Takođe, utvrđivaće se da li je vozač kombija preduzeo mere bezbednosti propisane za zaustavljanje u zaustavnoj traci, pre svega postavljanje signalnog trougla - navode naši izvori.

Klinički centar NIS Foto: KC Niš

Na licu mesta povredama su podlegli Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40), Srđan Jovanović i Žikica Veličković (19). Povređen je vozač kombija D.R. (34), i putnici G.N. (41), I.V. (45), M.M. (29), njegov otac B.M. (53), S.V. (20) i B.S. (32) i M.S. (35).

Prema svedočenju preživelih ljudi, koji tvrde da su radnici beogradske firme "Telefon kabl", vozač šlepera se kretao velikom brzinom, što je jedan od mogućih razloga zbog čega je šleper skrenuo u zaustavnu traku i smrskao kombi.

U prilog ove njihove tvrdnje govori to što je šleper uspeo da se zaustavi tek stotinak metara od mesta udesa.

Video: Četiri osobe poginule, a šest je teško povređeno u udesu na auto-putu

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    30. novembar 2019 | 12:34

    Polako ljudi...kriv jeste, ali nije ih namerno udario...to je saobracajma nesreca. Mozda i ovaj kombi nije bio obelezen, a obavezan je to uraditi u zaustavnoj traci....kao sto rekoh, kriv jeste.

  • Kvazi englez na srpskom

    30. novembar 2019 | 12:29

    Zaustavna traka, stalo vozilo, napustaj vozilo i udalji se od istog. Vozis, ne koristi mobilni telefon rukama, ne drkaj po navigaciji, stereo uredjaju trazeci muziku. Ako hoces da pricas preko mobilnog tel koristi hands free, par eura kosta, ne kosta zivot posle. Na zapadu razmisljaju i to da zabrane jer odvlaci paznju. Kad si popio alkohol ne sedaj za volan. Jednostavno, a posledice opet uzasne.

  • Čiča

    30. novembar 2019 | 13:29

    Ljudi da bi prehranili porodicu voze kod privatnika po 14 sati. Ne lupam. Znam. Ili vozi ili ćao. Komšija vozi hleb. Jutros počeo u 02. Još je na putu. Skoro 12 sati vozi. Šta će. Deca sitna, stanuje privatno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA