• 27

"Gde je mama? Što nije došla kući?" Bolna 4 meseca udovca i dece nakon smrti porodilje Danijele

Kako je za "Telegraf.rs" ispričao, dok odgaja dvoje dece kao udovac, čeka izveštaje komisija kojima je ceo slučaj svoje pokojne žene poslao na proveru

 • 27
Danijela i Zvonko Krstić, preminula porodilja, dete

Foto: Privatna arhiva

Porodilja Danijela Krstić (31) preminula je u Opštoj bolnici u Aleksincu nekoliko sati nakon porođaja u avgustu 2019. godine. Njen suprug, Zvonko ostao je sam sa kćerkicom (5) i sinom, kog Danijela nije dočekala da vidi. On tvrdi da je do tragičnog ishoda došlo greškom doktora.

Kako je za "Telegraf.rs" ispričao, dok odgaja dvoje dece kao udovac, čeka izveštaje komisija kojima je ceo slučaj svoje pokojne žene poslao na proveru.

- Stigao je obdukcioni nalaz u oktobru, u njemu piše da je smrt nastupila zbog trovanja plodovom vodom. Međutim, postavlja se pitanje zašto nije odrađen carski rez ako je moglo, moja Danijela je bila 10 dana u bolnici pre porođaja. Poslat je obdukcioni nalaz trima komisijama u Beograd, kako bi se utvrdio stepen odgovornosti lekara, ali to stoji tako u mestu već tri meseca - očajno kaže Zvonko za naš portal.

Danijela i Zvonko Krstić, preminula porodilja, dete

Foto: Privatna arhiva

Naš sagovornik objašnjava da je jedna od tri institucije kojima se obratio pri Ministarstvu zdravlja, a druge dve su nezavisne. Naveo je i to da je nakon smrti njegove supruge, navodno, narednih mesec dana inspekcija Ministarstva zdravlja bila u aleksinačkoj bolnici.

Kako kaže, sada čeka izveštaj iz Ministarstva, da bi nadležno tužilaštvo moglo da pokrene postupak, a on da podigne privatnu tužbu.

- Znam da je odrađen carski rez, bilo bi sve u redu i ona bi bila živa. Sinčić sada ima probleme sa sinusima, jer je bio pun plodove vode. Od rođenja ne može lepo da diše. Kćerka plače po ceo dan, traži je, noću se budi, ne spava. Verujte, strašno je. A ja više ne znam šta da radim. Čekam, a dani samo prolaze - očajno nam priča Zvonko.

Danijela i Zvonko Krstić, preminula porodilja, dete

Foto: Privatna arhiva

Beba raste, ali devojčica ne može da prihvati da Danijele nema

Zvonko nam priča da je sin dobro, raste i razvija se, ali ga najviše muči disanje i problemi koje ima sa nosem, upravo zbog okolnosti u kojima se rodio. Međutim, veruje da će se to vremeno rešiti, ali daleko veći problem je stanje u kom se nalazi njegova i Danijelina ćerka: potpuno je utučena.

Traži majku po ceo dan, i plače, a kako bi pokušao da joj približi šta se dešava i sačuva uspomenu na majku, nesrećni udovac je vodi na Danijelin grob svakoga dana.

- Devojčici sam rekao istinu, odveo je na groblje i pokušao da joj objasnim da mama tu spava sa anđelima. Kada odemo, posedimo malo, zapalimo sveću i odemo, ali ona se ne miri sa tim. Teško to prihvata. Plače i kada vidi njenu sliku u telefonu, pa je dugo ljubi. Onda me pita: "Gde je mama? Zar nije kod doktora u bolnici?". Odgovorim joj da nije. Ona nastavi: "Kako kada smo je tako ostavili? Kako je došao Luka kući, a mame nema?" I tada brizne u plač. Bolne su to scene, samo malo teši to što ide u vrtić, pa ima dnevne zanimacije - rekao je za "Telegraf.rs" Zvonko.

Danijela i Zvonko Krstić, preminula porodilja, dete

Foto: Privatna arhiva

Samo ja znam kako mi je

Otac koji je ostao sam sa dva mala deteta, prinuđen je da sa njima bude po ceo dan. Osim što ih čuva, Zvonko je morao da preuzme ulogu oba roditelja na sebe. Zbog tih obaveza, on ne može još nigde da radi, te je nezaposlen.

Na naše pitanje, kako preživljavaju, on odgovara "nekako".

- Ne znam odakle mi snaga. Preokupiran sam njima dvoma, eto, oni su mi snaga. Dobijam tu neku ekonomsku pomoć od države, a za ostalo se snalazim kako umem. Jednostavno za njih dvoje moram da imam - zaključio je svoju bolnu priču za "Telegraf.rs" Zvonko Krstić.

Aleksinačka bolnica: Umrla je prirodnom smrću

Iz Opšte Bolnice u Aleksincu, dobili smo mejl u kom su napisali da je Danijela, suprotno onome iz obdukcionog nalaza, preminula prirodnom smrću.

- Porodilja Danijela Krstić je preminula 9. avgusta 2019. godine u Opštoj bolnici Aleksinac prirodnom smrću kako je utvrdila komisija za proveru kvaliteta stručnog rada, što je potvrđeno obdukcijskim nalazom Zavoda za sudsku medicinu Niš - navodi se u njihovom mejlu upućenom redakciji "Telegrafa".

Video: Bilo je stravično: Evo kako su pronašli mrtve bebe u bolnici u Kraljevu

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Đole

  Prijatelju,želim ti svu sreću i zdravlja

  11
  0

  Podelite komentar

 • Maja

  Tuga...

  10
  0

  Podelite komentar

 • Bojan

  Radim u zdravstvu.Na zalost doktori se stite i povezani su,a sudska medicina je kao pijaca,,ko plati vise,,ovo je sramota za drzacu Srbiju.Na zalost,doktori ne robijaju i ne odgovaraju.

  20
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima