≫ 

Ovako je uhapšen direktor Železnica: Objavljen snimak na kom se vidi mito u novčanicama od 500 evra

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je saopštio da se uhapšeni direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra

  • 76

MUP Srbije objavio je video-snimak hapšenja Miroljuba Jevtića, direktora JP "Infrastrukture Železnica Srbije", zbog primanja mita u službenim prostorijama u iznosu od 10.000 evra.

Na snimku se vidi akcija samog hapšenja kao i novac za koji se sumnja da je mito u iznosu od 10.000 evra i to u novčanicama od po 500 evra.

Uhapšeni direktor je primio mito od posrednika D.B., a reč je o eksproprijaciji zemljišta na trasi brze pruge. Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića i načelnika UKP Dejana Kovačevića saopštio da se uhapšeni direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac - rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Stefanović je rekao da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom.

- Hapšenju Miroljuba Jevtića, direktora Infrastrukture u Železnicama Srbije, prethodili su meseci tajnog nadzora tokom kojih su istražitelji ulovili direktora kako u svojoj kancelariji prima pomenuti mito - navodi u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milano

    11. januar 2020 | 15:37

    Gde su krupne ribe ovo je ništa😂

  • XXX

    11. januar 2020 | 17:22

    A onaj konobar pre njega

  • kum

    11. januar 2020 | 17:18

    a kinezi sto su kupili zemljiste bud zasto i legalizovali ko zna kako pa isto sad prodaju za 50 puta vecu cifru drzavi,to nikom nista?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA