≫ 

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki odloženo za 6. mart

Na suđenju je trebalo da bude reči o veštačenju mobilnog telefona sa kojeg je, kako se sumnja, bivši predsednik opštine slao lascivne poruke nekadašnjoj saradnici, oštećenoj Mariji Lukić

  • 9
Milutin Jeličić Jutka Printskrin: Youtube/RTV Brus

Današnje suđenje Milutinu Jeličiću-Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, kome se pred Osnovnim sudom u Kruševcu sudi zbog krivičnih dela nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, odloženo je za 6. mart.

Suđenje je odloženo jer je odbrana tražila izuzeće postojećeg sudije, predsednika Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu i Apelacionog suda u Kragujevcu.

Suđenje Jeličiću prošlog leta je iz Brusa izmešteno u Kruševac odlukom Vrhovnog kasacionig suda, a na zahtev sudije iz Brusa.

Taj sud je utvdrio da su ispunjeni zakonski uslovi za prenošenje mesne nadležnosti, jer je Osnovni sud u Brusu sprečen da neometano postupa u ovom predmetu jer je, kako je utvrdio, došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Suđenje je privuklo pažnju nevladinih organizacija koje su svojim prisustvom podržale obe strane. Uz Jeličića je stao osnivač "Muške sigurnosti" Dušan Trifunović, dok je sa Marijom Lukić došla Snežana Jakovljević iz udruženja "Peščanik". Lukićevu je takođe podržala "Mreža žena protiv nasilja".

Suđenje na kome je trebalo da bude reči o veštačenju mobilnog telefona sa kojeg je, kako se sumnja, bivši predsednik opštine slao lascivne poruke nekadašnjoj saradnici, oštećenoj Mariji Lukić bilo je zakazano za 11 sati. Iz SRS, stranke, čiji lider Vojislav Šešelj, od prošlog novembra prisustvuje suđenjima kao podrška okrivljenom Jutki, Novostima je potvrđeno da će Šešelj sigurno biti u Kruševcu, ali od 18 sati, kada u Kulturnom centru promoviše svoju knjigu "U Srebrenici nije bilo genocida".

Poslednje suđenje Milutinu Jeličiću-Jutki odigralo se 29. januara, a ceo postupak se pred kruševačkim sudom nakon izmeštanja procesa iz Osnovnog suda u Brusu, odvijao od avgusta, 2019. godine. Krivičnom prijavom PU Kruševac bilo je obuhvaćeno sedam žena, a dve su u postupku izjavile da ne smatraju da su uznemiravane. Optužni predlog protiv Jutke podnet je juna 2018. godine.

Ceo postupak obeležilo je više odlaganja, ali i odluka Vrhovnog kasacionog suda o izmeštanju suđenja. Nije isključeno da se to ponovo dogodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. februar 2020 | 14:57

    Drzava i sudstvo pokazuju svoju stranu i slabost a i mracnu stranu urote,nazalost to je prava slika i prilika da pravda nije prema svima ista,mi smo miljama daleko od istinske pravde

  • Sramota

    21. februar 2020 | 16:17

    Iako je proslo fugo vremena od prijave,nema veze. Pocelo je odlaganje kao i za svaku osobu na funkciji,pa cak i za pevace. Evo Darka Lazica niko ne kaznjava,a obicne smrtnike za najmanji prekrsaj odmah stize poziv

  • Snooker

    21. februar 2020 | 16:50

    Za mart 2057. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA