≫ 

Policajac otkrio zašto se više ne druži sa Zoranom Marjanovićem, Jana crtala majku nakon nestanka

Danas je svedočio i policajac Boris Pucić, a Zoranova majka se nije pojavila, kao ni Jelenina sestra Teodora Krsmanović

  • 27
Suđenje Zoranu Marjanoviću Foto: Marko Jovanović

U Palati pravde, pred Višim sudom u Beogradu, danas je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović u aprilu 2016. godine.

U nastavku dokaznog postupka svedočili su Zoranov otac Vladimir Marjanović, njihova kuma Vera Vukomanović i policajav Boris Pucić.

Vladimir, Zotan, Kuma Vera Dolazak Marjanovića sa kumom u sud/ Foto: Telegraf.rs

Trebalo je da svedoče i Zoranova majka, Zorica Marjanović, ali se ona nije pojavila jer je imala moždani udar, a nije došla ni Jelenina sestra Teodora Krsmanović, takođe, iz zdravstvenih razloga.  

Sudu je i za jednu i za drugu priložena medicinska dokumentacija.

Zoranov otac Vladimir Marjanović iskoristio je pravo da ne svedoči, ali je kratko rekao da nema ništa da kaže što bi doprinelo rasvetljavanju ubistva njegove snajke.

Kuma Vera opisala je dan Jeleninog nestanka, kad ju je i poslednji put videla. Ona se sa Jelenom čula telefonom dok je trčala.  

- Ja sam te subote oko 7:30 kupila hleb i otišla kod Marjanovića na kafu, jer sam to radila svako jutro. Zorica i ja smo svaki dan zajedno pile kafu. Druge ukućane nisam videla u tom trenutku, sobe su im bile zatvorene. U jednom trenutku ustao je Uroš, Zoranov sin i rekao da ide da polaže vožnju. Nakon što je on otišao, pojavio se Vladimir i rekao da ide da kupi neke potrepštine. Posle izvesnog vremena, vratio se Uroš i rekao da je položio vožnju i ušao je kod Zorana i Jelene u sobu da im to kaže.

- Jelena mu je tada dala pare da ide sa drugarima da proslavi to. Tad su se pojavili i Zoran i Jelena. Jeca je uzela nešto da spremi Jani za doručak. Ona i Zoran su rekli jedno drugom da je šteta da ne iskoriste tako lep dan i da je red da odu u šetnju. Spremili su se i otišli. Nisam obraćala pažnju na to ko je šta obukao, ali znam da je Zoran imao maskirne pantalone i tamnu majicu, a Jelena trenerku, ali ne znam da li joj je kosa bila vezana ili puštena. Zorica i ja smo ostale kod kuće.

Suđenje Zoranu Marjanoviću Kuma Vera Vukomanović Foto: Marko Jovanović

- Pošto je Zorica imala žuljeve na nogama koje joj je Jelena sređivala, tražila sam nožić da joj ih ja sredim. Nisam mogla da ga nađem pa sam u 16:42 pozvala Jelenu da je pitam gde je taj nožić. Jelena je već trčala i rekla mi je da je nožić na natkaznoj i zamolila me da završim ručak koji je počela da sprema. Vladimir, koji je otišao po potrepštine, ubrzo se vratio iz prodavnice i s vrata rekao da je nestala Jelena.

- Pitala sam Vladimira kako je nestala, on je rekao da mu je Zoran upravo to javio. Vladimir nije ni stigao da otvori vrata Miloševe sobe, a on je već izašao obučen i otišli su na nasip. Ja sam tad pozvala policajca Pucića jer mi je Zoran rekao da ga pozovem kako bi se nestanak prijavio policiji. Pucić i Zoran su se znali odranije. Zoran mi je, takođe, rekao da zovem i sve bolnice da vidimo da se Jelena slučajno nije negde onesvestila jer nije jela, postila je i trebalo je da se pričesti. Zvala sam SUP u 29. novembra, i rekli su mi da mogu da odem tamo i da prijavim nestanak, da je samo dovoljno da ponesem Jeleninu sliku.

- Negde oko 18:15 došao je taksista po mene i ja sam otišla u SUP. Čekala sam tamo pola sata da bi izašao jedan policijski službenik i rekao mi da to ne mogu ipak ja da uradim, nego da mora Zoran. Potom su Zoran i Vladimir došli u policiju i prijavili nestanak, pa smo se oko 20h svi zajedno vratili kod Marjanovića u Borču.

Suđenje Zoranu Marjanoviću Zoran i Vladimir/ Foto: Marko Jovanović

- Vladimir i Zoran nisu ušli u kuću, nego su odmah otišli na nasip. U kući je bila Janina vaspitačica Lenka, koju je Zoran pozvao da dođe tu. Jana je crtala kako joj se mama izgubila u travi. U jednom momentu su došli inspektori i tražili Jeleninu garderobu kako bi psi mogli po mirisu da je traže. Ja sam to spakovala i dala im. Bila sam u kući Marjanovića cele noći i Jana je zaspala tek negde oko 5, a Zoran i Miloš su ponovo oko 5 otišli na nasip. On sutradan uopšte nije ni dolazio kući, nego je pravo sa nasipa otišao u policiju.

- U jednom trenutku sam čula plač i kuknjavu u dvorištu, ali ne znam koliko je bilo sati. Vladimir je govorio: "Kako Jeca, zašto baš Jeca". Tu se skupilo mnogo komšija, a i Zorica je izašla u dvorište. Tad smo saznali šta se desilo ja Jelenom.

Vera je dodala da je u kući Marjanovića stalno boravila kao da je to njena kuća.

- Znala sam da dođem ujutru i da ostanem kod njih do dva sata. Obično bih čuvala decu, a pogotovo sam pomagala Jeleni oko svega otkako joj se majka razbolela. Miloša sam taj dan videla prvi put kada je Vladimir krenuo po njega u sobu, a njegovu sadašnju ženu Milicu tek uveče kada je došla s posla, ne znam koliko je to bilo sati. Policija taj dan nije pretresala kuću, a ja sam prvi put na nasipu bila kada je Jeleni davano 40 dana. Ja sam venčala sve Marjanoviće i mogu da kažem da su Jelena i Zoran imali normalan brak i da su odnosi među svim ukućanima bili odlični.

Suđenje Zoranu Marjanoviću Zoran Marjanović/ Foto: Marko Jovanović

Potom je svedočio i policajac Pucić:

- Zoran me je pozvao u 17:30, možda koji minut ranije i pitao me je šta da radi. Rekao mi je da je Jelena nestala. SMS-om sam mu poslao brojeve telefona na koje može da prijavi nestanak. Posle toga sam se samoinicijativno spakovao i otišao do nasipa. Nisam tada bio na dužnosti, bio sam kod kuće. Na nasipu sam sreo Zorana, Janu, Vladimira i Miloša. Pitao sam šta se desilo. Zoran mi je rekao da je Jelena trčala ispred njega i nestala.

- Dok sam pretraživao nasip, dalje sam sretao samo Miloša. Pitao sam gde su Zoran i Vladimir, rekao je da su otišli da odvedu Janu kući. U jednom trenutku je došao Uroš sa dva drugara, pa sam deci rekao da potpuno pešice pretraže nasip. Sa svog telefona sam, čim sam došao, zvao jelenu. Niko se nije javljao, ali je telefon zvonio. Na nasipu nisam primetio ništa neobično, video sam samo tragove guma 50 metara desno od rampe gde je deponija. I video sam samo jednu devojku koja je pokušavala da ubaci psa u auto i njoj sam pomogao. Na nasipu sam ostao do 2-3 sata posle ponoći i nisam se sutradan tamo vraćao.

Pucić je ispričao da je Zorana znao od ranije i pre nego što je upoznao jelenu.

- Viđali smo se jednom mesečno, ili jednom u tri meseca, uglavnom bih ja dolazio kod njih u studio. Rekao bih da su njihovi odnosi bili normalni. Nisam primetio da je bio grub prema njoj. Od milošte je znao da joj kaže: "Ej, tetka, hoćeš da nam skuvaš kafu".

"Ne družim se više sa Zoranom"

Sve prisutne u sudnici je iznanadila rečenica kada je rekao da više nije u kontaktu sa Marjanovićem. Na pitanje branioca zašto, rekao je:

- Ne družim se više sa njim jer sam kompromitovan, mnogo toga je izrečeno sto ja nisam rekao. Sretali se jesmo, ali se više ne družimo.

Svakog svedoka sudija Jelena Škulić pitala je da li zna gde je Labudovo jezero, a koje se nalazi na 4-5 km od nasipa, pored BSK terena.

Sledeće suđenje je 9. marta. Potom je zakazano ročište za 21. april, pa 27. april.

Jelena Marjanović Jelena Marjanović/ Pritnskrin: B92

Suđenje Marjanoviću počelo je 5. novembra. Na prvom ročištu izneo je svoju odbranu, koju je čitao sa papira dva i po sata, a u kojoj se izjasnio da nije kriv za ubistvo svoje supruge.

Naime, nakon što je odbio da odgovara na pitanja, do najsitnijih detalja ispričao je šta se sve dešavalo kobnog dana na nasipu, ali i posle toga.

Na prošlom suđenju, koje je održano 25. decembra 2019. godine, pročitan je transkript razgovora Jelenine i Zoranove ćerke Jane sa tužiocem a u prisustvu psihologa.  

Dok je Zoranov sin iz prvog braka Uroš odbio da svedoči, njegov brat Miloš Marjanović i snajka Milica su svedočili. Miloševa izjava, se tom prilikom, nije poklopila sa izjavom male Jane oko toga ko ju je sa nasipa, gde je ubijena Jelena, kobnog dana vratio kući. Miloš je, naime, rekao da su devojčicu kući vratili Zoran i deda, a da je on ostao na nasipu sa policijom koja je pretraživala teren. U izjavi devojčice stoji da ju je kući upravo vratio stric sa dedom.

Suđenje Zoranu Marjanoviću Zoran i Vladimir sa advokatima/ Foto: Marko Jovanović

Marjanovića tužilaštvo tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči. U neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. , godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Proletos sud mu je vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

VIDEO: Teodora Krsmanović-sećanje na sestru Jelenu Marjanović

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Incognito

    27. februar 2020 | 13:13

    Čekajte-ova žena je došla kod njih u pola 8 ujutru na kafu, sedela do 6 po podne!? Otac USTAO, "otišao po neke potrepštine" I vratio se tek oko 5,taman da kaže da je Jelena nestala... Jelena I Zoran ustali, spremili doručak detetu i rekli da je šteta da ne iskoriste lep dan pa su otišli u šetnju... Ili dorulkuju u 4 po podne ili su bili u šetnji satima... U romanu Agate Kristi svi bi bili osumljičeni... Mislim, da li je moguće da su imali ovoliko vremena da usklade priče, a da ovo pričaju na sudu!? Jadna ta mlada žena i to dete koje je ostalo u kući!

  • Bisenija

    27. februar 2020 | 11:30

    Ovo je bruka tuzno,ruzno izalosno za: policiju,tuzioca i sudiju! Saucesnika na tone. Obustavite bre postupak kada necete da ga osudite i dajte mira mrtvima.

  • Meksa

    27. februar 2020 | 14:09

    Ovaj slučaj je poraz i nemoć policije i foreznicara . Sramno je da je malo dete koje je svedok u celom slučaju nastavlja da živi sa glavnim osumnjičenim. Dete uopšte nije izolovano i odvojeno od ovakve porodice , oni su mogli da utiču na dete da je zaplaše da mala ne kaže istinu. Ko je telo spustio na travu pored kanala bez postavke folije? Kako je moguće da krv u gepeku odgovara ubijenoj , a oni tvrde da se posekla pre par dana zakačila prst? Zašto su njegove ruke izgrebane? Dozvoliti glavnoosumnjicenom ulazak u rijaliti, očistiti kuću hlorom. Puno je nejasnoca .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA