≫ 

Napadnuti novinar dobija pretnje smrću nakon haosa u Leskovcu: Kažu da će me zaklati, da je ovo kraj

Mladić D. S. (25) ga šutnuo dok je izveštavao sa protesta, nakon njegovog hapšenja, situacija se dodatno uozbiljila

  • 14
Dragan Marinković, napad na novinara, Leskovac Foto: Privatna arhiva

Nakon što je novinar portala juGmedie Dragan Marinković (39) fizički napadnut na protestu 200-ak srednjoškolaca u centru Leskovca, počele su stižu pretnje. Od momenta sukoba koji se desio usred protesta protiv navodno najavljene Parade ponosa u tom gradu sa kojeg je Marinković izveštavao, poručeno mu je da će biti "zaklan na ulici, da će mu doći kraj, te da će tek biti biven".

Pretnje je kako je rekao u razgovoru za Telegraf.rs prijavio policiji. One su stigle u formi komentara na vest o hapšenju napadača na novinara juGmedie, objavljene 2. marta.

- Ne znam ko ostavlja komentare, potpisuju se lažno. Bilo ih je pet, šest, sve sam prosledio policiji - kazao nam je Marinković, dodajući dve neslavne informacije.

Dragan Marinković, napad na novinara, Leskovac Skup u centru Leskovca, srednjoškolci i policija Foto: Privatna arhiva

Za početak, živi u strahu, osvrće se na ulici, jer veruje da ima posla sa huliganima. Napadač je kako tvrdi, pripadnik navijačke grupe.

- Ne poznajem ga, samo znam da je pripadnik navijačke grupe "Vukovi" - rekao nam je po utvrđivanju identiteta 25-godišnjeg D. S.

Zatim, izrazio je sumju u pozitivan ishod.

- Do sada nijedan slučaj napada na novinare u Leskovcu nije rešen u korist novinara, nego u korist napadača - rekao nam je dodajući svoja tri primera: - Dva puta su mi pretili, jednom me i fizički napali. Na kraju, kažu da nema osnova da se pokreće postupak ili utvrdi da to delo nije ugrožavanje sigurnosti. To nisu samo moji slučajevi, već i drugih kolega koji su bili napadnuti.

Dragan Marinković, napad na novinara, Leskovac napadnuti novinar Dragan Marinković Foto: Privatna arhiva

Nakon što nam je otkrio prethodna gorka iskustva objasnio je i šta se tačno desilo prekjuče, kada je još jednom u karijeri napadnut.

Ja sam se sa koleginicom popeo na jednu žardinjeru u centru grada, kuda je prolazila masa da bismo ih fotografisali i snimili telefonom. Oni su počeli da viču da prestanemo da slikamo i snimamo, što, naravno, mi nismo, radili smo svoj posao. Onda su počeli da nas cimaju, pokušavali su da nam otmu telefon u prolazu, da bi me taj jedan, koga smo kasnije identifikovali, šutnuo u levu potkolenicu - navodi redom dodajući da je zadobio povredu kolena, te da pomalo šepa, ali da to nije strašno.

Dragan Marinković, napad na novinara, Leskovac Lekarski izveštaj posle napada Foto: Privatna arhiva

Ipak, na licu mesta je prijavio napad i policija je maricom odvela mladića od čijeg je šuta pao na beton. Kako kaže, izgubio je ravnotežu i, ležeći na putu, očekivao je da se šutka nastavi. Ipak, to se nije desilo. Ono što nije očekivao, a što se dešava, pretnje su po bezbednost.

Moram da radim i da se krećem. Postoji određena doza straha, ipak su to navijači, huligani. Mogu da se svete - otkrio nam je kako se oseća posle svega.

Video: Skandal pred Marakanom: Navijači Zvezde napali ekipu Telegraf.rs!

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    4. mart 2020 | 13:16

    U popravni dom stoku, pa svaki dan batine, vise puta...

  • Nemanja

    4. mart 2020 | 13:35

    Idi pa ih snimaj opet.

  • LE

    4. mart 2020 | 11:36

    Odraz volje ljudi da sve nije kao kod njih bude eliminisano,primitivnost i zaostalost koja vlada,zadnja horda na jugu Evrope.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA