Prijateljica ubijene trudnice iz Leskovca: Maćeha ju je terala da radi u njivi, pa joj uzimala novac

"Što se njene maćehe tiče, žena je bila teške naravi. Znam da je Anu terala da radi po njivama a onda bi uzimala pare od nje", priča prijateljica ubijene Ane Ilić

  • 7
Ana Ilic Ana Ilić Foto: Facebook/Ana Ilic

"Kada smo se poslednji put čule, dan ili dva pre tragedije, Ana mi nije spominjala da je imala bilo kakvih problema u kući, pričali smo o uobičajenim, svakodnevnim stvarima. Kada sam sinoć videla vesti, sledila sam se. Još ne mogu da verujem da se to dogodilo, u šoku sam..."

Ovim rečima za "Blic" počinje svoju ispovest drugarica Ane Ilić (20) iz Leskovca, trudnice koja je ubijena kada je njen brat Miloš posle svađe sa ocem dohvatio sekiru i presudio celoj porodici - maćehi Danijeli (43), sestri Ani (20), polusestri Sari (12) i ocu Predragu (45).

Miloš Ilić Miloš Ilić Foto: Facebook/Milos Ilic

Ona i Ana su zajedno pohađale srednju Školu za tekstil i dizajn. U poslednje vreme se nisu toliko često viđale, ali su se redovno čule.

- Stalno smo bile na vezi, mada se nismo toliko često viđale. Zatrudnela je s tim nekim mladićem koji nije hteo da prizna dete, pričao je da nije njegovo... Poslednji put smo se čule dan ili dva pre tragedije... Pitala sam je kako je, šta radi, kako ide trudnoća pošto je u sedmom mesecu. Odgovorila mi je da je dobro, da ne radi ništa posebno. Uobičajen razgovor. A onda se dogodilo ovo... Strašno, i dalje ne mogu da poverujem da je istina, u šoku sam - priča njena prijateljica.

Da je Ana bila dobra i čestita devojka, koja nikada nije pravila probleme i koja se, uprkos teškoj socijalnoj situaciji lavovski borila sa životnim nedaćama, potvrdila je još jedna njena prijateljica.

- Upoznale smo se prošle godine na jednoj manifestaciji, cura je bila jako druželjibiva i prijatna. Pošto sam tog dana bila sama sa decom, pomogla mi je oko čuvanja i zajedno smo ih zabavljale. Razmenile smo brojeve telefona i od tad smo se redovno čule i viđale - priča Anina druga prijateljica za "Blic".

Danijela Daka Daca Ilic i Predrag Danijela i Predrag Ilić Foto: Facebook/Danijela Daka Daca Ilic

Primetila je, kaže, da je Ana siromašna ali poštena i nezlonamerna, takođe i jako prijatna. Ana je ubrzo svoju novu prijateljicu upoznala i sa ocem Predragom.

- On je radio kao čuvar u starom hotelu "Beograd". Takođe je bio jedan jako skroman, fin i prijatan čovek, bez ikakvih zlih namera, jedna velika poštenjačina. S obzirom na to da ja i moja porodica boravimo i radimo u inostranstvu, molili su me da im nađem neki posao da rade kako bi se izvukli iz krize. Ali nikada od mene nisu tražili finansijsku pomoć niti pare na zajam. Dolazila je kod nas i ja sam joj pomagala sa garderobom i tako nekim stvarima... - priča Anina drugarica.

Kako kaže, dogovor je bio da ovog leta Ana ode kod njih u inostranstvo i da čuva njihovu decu na tri meseca i na taj način su želeli da je poguraju finansijski. Međutim, Ana je ostala u drugom stanju sa jednim maldićem iz Smederevske Palanke.

- Tamo je valjda bila par meseci prošle godine, pokušavala je da upiše školu i da završi školovanje. Što se njene maćehe tiče, žena je bila teške naravi. Znam da je Anu terala da radi po njivama a onda bi uzimala pare od nje. Čuvala je mlađu sestru Saru, pričala je da ima brata ali nikada nije spomnjala da imaju probleme - priča i dalje potresena devojka, dodajući da informacije da je cela porodica bila bolesna nisu tačne, te da su Ana i njen otac bili savršeno zdravi.

Sara Ilić Sara Ilić Foto: Facebook/

Najviše joj je žao, kaže, što Ani nije uspela da pomogne onako kako je Ana zaslužila.

- Uvek sam joj govorila da može da mi se obrati za pomoć, a ona bi mi uvek odgovorala da ne želi da me opterećuje. Bila je toliko skromna, dobra, čista i poštena duša... Niko ne zaslužuje da ga zadesi ovakava sudbina, a posebno ne ona. Čule smo se u petak, pitala sam je kako je, rekla mi je da je sada dobro... - priča nam i dalje potresena devojka.

Komšije nisu ništa čule

Reporteri "Telegrafa" razgovarali su sa prvom komšinicom ove porodice, koja je rekla da su se oni doselili u kuću do njene pre manje od mesec dana.

-  Viđala sam tog momka, nije mi delovao neobično a kamoli kao ubica. Lepo se javljao u prolazu, uvek bi mi nazvao dobar dan. Viđala sam i devojku, bila je u poodmakloj trudnoći, stomak joj je baš bio izražen, pretpostavljam da je uskoro trebalo da se porodi – opisuje ova žena ubijene komšije.

Iako je bila u kući oko 14 sati kada se masakr dogodio kaže da nije čula baš ništa.

- I meni je neverovatno, da se nije čula nikakva buka. Bilo bi očekivano, ipak je to četvoro ljudi... Da niko nije uspeo da dođe do vrata, pozove pomoć, neverovatno mi je sve to.... Kada sam videla policiju i čula šta se desilo, pozlilo mi je... Popila sam lek za smirenje, mnogo se loše osećam – rekla je ova žena.

Kako je posvedočila žena koja je ovoj porodici iznajmila kuću, oni su došli iz bojničkog sela Granica, bili su jako siromašni i primali socijalnu pomoć.

Rođak Ilića o sukobima koji su prethodili masakru

Miloš Ilić (20), koji je osumnjičen da je juče u iznajmljenoj kući u Leskovcu sekirom ubio oca Predraga, maćehu Danijelu, sestru Anu (18) i polusestru Saru (13), lečeni je psihijatrijski pacijent. Naime, kako kažu rođaci ove porodice, Miloševa majka takođe ima psihičke probleme, a njegov rođeni brat (15) je zbrinut u ustanovi socijalnog staranja zbog istih nevolja.

Prema svedočenju Predragovih rođaka, ovu porodicu koja potiče iz bojničkog sela Granica, oduvek je pratila beda i nesreća.

Predrag je sa prvom ženom izrodio troje dece, ali se sa njom razišao jer nije mogao da se bori sa njenom bolešću. Sa decom se potucao, nije imao stalno zaposlenje, menjao je stanove jer nije mogao da ih plaća. Sa Danijelom je počeo da živi 2007. godine, sa njom je dobio Saru. Međutim, sa rođenjem tog deteta, njihovi problemi su postali još veći, jer se Danijelin odnos sa pastorcima pogoršao. Predrag je pokušavajući da sačuva vezu sa njom, žmurio na njeno ponašanje sa Milošem i Anom, koje je zaista bilo maćehinsko - priča rođak stradale porodice.

Priznao zločin?

Kako je ranije pisao "Pink", Miloš Ilić (22), osumnjičen za četvorostruko ubistvo u Leskovcu je priznao zločin.

On je sekirom ubio svog oca Predraga (45), svoju sestru, a Predragovu ćerku Anu (18) koja je bila u poodmakloj trudnoći, zatim Predragovu vanbračnu suprugu Danijelu R. (43), i njenu maloletnu ćerku Saru (12).

On je na saslušanju bio slabo komunikativan zbog svog psihičkog stanja. Dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je motiv zločina mržnja prema maćehi i njenoj ćerki, kao i psihičko oboljenje osumnjičenog. Na licu mesta, u kući, pronađeni su sekira, pantalone i majica osumnjičenog sa tragovima krvi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    11. maj 2020 | 18:33

    Nedaj Boze macehu deci. Jadna deca koja je imaju😭

  • Azrel

    11. maj 2020 | 20:14

    Nikakav im je život bio...pretužan...toliko nesreće na jednom mestu

  • Ole

    11. maj 2020 | 22:23

    Sto je ozenio psihicki bolesnu zenu,napravio joj decu i ostavio da se muci. A naso lujku,da muci njegovu decu. Izvinite nije to dobar otac i nije dobar covek.Dobar otac,nece da se zeni,jer nema macehe da je dobra prema pastorcima,jako,jako retko da se nadje. I zato se ne zeni da mu niko ne muci decu,e to je dobar otac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA