• 0

Hrvatski reketaši oslobođeni optužbi u Beogradu: Optuženi da su od Amerikanca iznudili 70.000 evra

Beogradska policija je Paraća i Dopuđu uhapsila u restoranu prilikom primopredaje novca

  • 0
Zatvor

Foto: Pixabay

Državljanin Hrvatske Dane Dopuđa (43) pravosnažno je oslobođen optužbi da je zajedno sa sada pokojnim Denisom Paraćem, pokušao da u Beogradu 2014. godine iznudi 70.000 evra od američkog državljanina C. C. Ovom odlukom je potvrđena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Dopuđa oslobođen od optužbi, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Prvom prvostepenom presudom, koju je Apelacioni sud bio ukinuo 2017. godine i naložio ponavljanje suđenja, oni su bili osuđeni na po tri i četiri godine zatvora.

Parać i Dopuđa su bili optuženi da su od Amerikanca, za kojeg su znali da je prethodno u ime i za račun M.M. prodao jahtu grčkom kupcu za 183.000 evra, 20. avgusta 2014. tražili 30.000 evra, a kasnije su taj iznos podigli na 70.000 evra.

Prema nedokazanoj optužnici, oni su više puta naoružani puta pretili oštećenom, koji je 28. avgusta 2014. godine javio da je Dopuđi spremio deo novca, 30.000 evra i da ih čeka u bašti restorana.

Beogradska policija je Paraća i Dopuđu uhapsila u restoranu prilikom primopredaje novca.

U obrazloženju presude Apelacionog suda, navodi se da izvedenim dokazima nije nesumnjivo dokazano da je okrivljeni kao saizvršilac izvršio krivično delo iznuda u pokušaju, te da ga je pravilno prvostepeni sud oslobodio od optužbe.

Protiv paraća je postupak pravosnažno obustavljen zbog smrti.

Video: Predsednik Hrvatske zbog natpisa Za dom spremni napustio obeležavanja akcije Bljesak

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima