Dečak (2) stabilno, Rade i dalje kritično: Posle udesa kod Vlade Srbije čeka se veštačenje BMV-a

Pošto Rade N. pre udara u kombi nije kočio, veštačenjem olupine smrskanog BMV-a biće utvrđeno da li je možda uzrok nesreće bio neki tehnički kvar

  • 0
Saobracajna nesreca Printsrkin: Sigurnosna kamera

Stanje Radeta N. (42), vozača BMV-a koji je teško povređen u udesu koji se dogodio u petak rano ujutro u centru Beograda, i dalje je kritično, i lekari sa odeljenja intenzivne nege u Urgentnom centru se bore za njegov život, dok je dvogodišnji dečak Viktor trenutno stabilno i, na sreću, van životne opasnosti.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći ispred zgrade Vlade Srbije tragično su nastradali Radetova supruga Jelena P. (34) i njegov sin iz prvog braka Nikola N. (20).

Rade N, Jelena P, nesreca, vlada srbije, poginuli Rade i Jelena Foto: Facebook

Pozivajući se na izvore iz policije, "Novosti" pišu da na ulici prilikom udesa nije bilo tragova kočenja.

- Automobil BMV kretao se Ulicom kneza Miloša, iz pravca Gazele prema centru grada, kada je u punoj brzini projurio kroz crveno svetlo na raskrsnici sa Nemanjinom ulicom. Tu su udarili u kombi pun radnika, koji je išao Nemanjinom od Slavije ka staroj železničkoj stanici. Udarac je bio strašan, a oba vozila su se odbila ka zgradi Vlade. Svi putnici iz kombija su od siline udarca ispali iz vozila, a BMV se zaustavio tek kad je udario u zid zgrade - kažu u policiji.

Pošto Rade N. pre udara u kombi nije kočio, veštačenjem olupine smrskanog BMV-a biće utvrđeno da li je možda uzrok nesreće bio neki tehnički kvar.

U porodici tragično nastradalih i dalje vladaju neverica i tuga zbog velike tragedije koja ih je zadesila, a Mileva N. (75) dočekala je u starosti da ostane bez snaje i unuka. Radetovu bivšu ženu Draganu, kod koje je Nikola trebalo da ostane desetak dana, nekoliko minuta pre tragedije pozvala je Jelena i rekla joj da stavi kafu jer brzo stižu.

- Kafe su dugo stajale na stolu, a moji se nikada nisu pojavili kod Dragane - u suzama priča baka Mileva. - Vreme je prolazilo, telefoni su ćutali. Zatim je Dragana počela da zove stričeve i rodbinu ovde u selu i ubrzo saznala za tragediju.

Radetovi prijatelji su u šoku i pitaju se kako se baš njemu dogodio ovakav propust, jer je godinama radio kao profesionalni vozač kamiona i proputovao je celu Evropu.

Radnici iz kombija dobro

U kombiju, u koji je svojim putničkim automobilom BMV udario Rade N., nalazilo se šestoro ljudi koji su išli na posao. Svi su zadobili različite povrede i odmah su prevezeni u Urgentni centar, a jedan od radnika koji je posle nesreće bio u teškom stanju trenutno je stabilno.

Video: Snimak sa sigurnosnih kamera teškog sudara ispred Vlade Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA