• 0

Carinici otvorili kamion na niškom Terminalu i uočili 8 glava: Migranti "zalutali" gde nije trebalo

Često se dešava da na svom ilegalnom putu ka nekoj od evropskih zemalja migranti „zalutaju“ na neku od unutrašnjih carinskih ispostava, što im nije bio cilj

  • 0
Otkriveni migranti u Nišu

Foto: Uprava carina

Carinici se gotovo svakodnevno susreću sa pokušajima migranata da se sakriveni među robom ilegalno prebace na teritoriju EU, a među njima je mnogo onih, koji su zarad toga spremni da rizikuju i život.

Neretko se dešava da na svom ilegalnom putu ka nekoj od evropskih zemalja „zalutaju“ na neku od unutrašnjih carinskih ispostava, što im svakako nije bio cilj.

Upravo to se dogodilo osmorici migranata, koje su carinici pronašli  u sredu, kada je na ispostavu Terminal Niš stigao domaći kamion, koji je iz Soluna prevozio robu za uvoznika u Nišu.

Mada su makedonska carinska obeležja bila neoštećena, što govori o tome da je kamion pregledan u Severnoj Makedoniji, kada su nakon okončanja carinskog postupka carinici u prisustvu policije otvorili kamion, u njemu su zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka, sakrivenih među paletama elektroda za elektrolučno zavarivanje.

Kako su i gde ušli u kamionski tovar uvrdiće policija koja ih je preuzela u dalju nadležnost.

Od početka ove godine carinici su u pokušaju ilegalnog prelaska granice sprečili preko 650 migranata.

Video: Carina u kamionu pronašla migrante

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima