≫ 

Srpski rekorder sa 4,48 promila nije zaustavljen jer je bio pijan: Jedna greška ga je skupo koštala

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 časova radi istrežnjenja

  • 17
Alko test, alkotestiranje Foto-ilustracija: Shutterstock

Muškarca A.Đ. (56) iz Lapova koji je vozio kola sa 4,48 promila alkohola u krvi, saobraćajna policija nije zaustavila jer je bio pijan, već zato što nije vezao pojas.

To što se nije vezao koštalo ga je dalje kontrole kada je ustanovljeno je da je vozio pijan.

Policija je bila u čudu kada je u svesnom stanju i komunikativan, prilikom kontrole "naduvao", za Šumadiju, rekordnih 4,48 promila, piše ucentar.rs.

- Odavao je utisak da je u vidno alkoholisanom stanju, ali nije bio dezorjentisan i nesposoban za saradnju. Takođe, nije odbijao nikakav vid saradnje. Pre alkotestiranja A.Đ se izjasnio da je konzumirao alkohol neposredno pre zaustavljanja, tačnije pet minuta ranije, tako da je patrola istog alkotestirala nakon petnaest minuta od momenta zaustavljanja - kaže izvor iz MUP-a.

Inače, komšije u Lapovu kažu da je neslavni rekorder poznat kao neko ko se gotovo svakodnevno odaje alkoholu. Pre zaustavljanja po izjavi policiji, bio je u firmi gde je "popravljao klip za neki motor".

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 časova radi istrežnjenja, a potom je zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja priveden sudiji za prekršaje. Kažnjen je sa 30 dana zatvora, novčanom kaznom od 140.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Video: Telegraf sa policijskom patrolom u akciji pojačane kontrole saobraćaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    19. septembar 2020 | 23:56

    4.48 promila ne može da se istrezni za 12 h.

  • Sale

    19. septembar 2020 | 22:44

    Ne isplati mu se da ga trezne!

  • Cccc

    19. septembar 2020 | 23:46

    Greota da se ,,ovo'' trezni ko zna kolko mu trebalo da stigne dotle , pa ce sad morati sve ispocetka...a i stavljate coveka sad na trosak bezveze,nije mu se povecao minimalac za 3 nego za 2 hiljade ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA