≫ 

Pilot javio roditeljima da će im preleteti kuću, pa stradao: "Čuo sam zvuk kojim ih je pozdravio"

- Bio predivan čovek. O njemu samo sve najbolje - kažu komšije

  • 71

Pilot Zvonko V. iz Donje Borine poginuo je jutros u padu vojnog aviona u Brasini. Kako Telegraf.rs saznaje, Zvonko je samo sat ranije najavio roditeljima da će preleteti avionom iznad kuće.

- Zvonko je pravio krug iznad mesta u kom je odrastao. Roditelji su znali da će prelatiti iznad kuće. Sat ranije im je najavio da ce proći ovuda. Čuo sam zvuk kojim je pozdravljao roditelje. Da li je to bio pozdrav za budućnost... Spuštao se ka zemlji kružeći, pošao je da se vrati gore, ali nije uspeo... Desilo se šta se desilo... Sve sam to video - ispričao je komšija Čedomir Andrić za Telegraf.rs.

I dodaje da je u kući pored Zvonkove ziveo njegov stric koji je isto bio pilot, a koji je poginuo pre nekoliko godina.

- On je bio moj školski drug. Pao je sa ploče kad je bio kod neke familije kojima je pomagao da je betoniraju... - rekao je sagovornik.

Zvonkova majka: "Čekala sam ga kao ozeblo sunce"

 

- Pola sata pre leta, Zvonko me je pozvao, rekao mi da izađem na terasu da će leteti iznad naših kuća - priča za "Novosti" majka Mara.

- Čekala sam ga "kao ozeblo sunce", on je naš ponos i dika u svakom smislu i kao dete, i kao čovek i kao pilot. Šta se, u međuvremenu, desilo ne znam - dodaje majka.

- Zvonkov stric je bio veteran, iskusan pilot i bio je u ratu na prostorima bivše Jugoslavije. Zvonko je od njega nasledio ljubav prema letenju. On je još kao dete govorio da će da bude pilot. Drugo zanimanje ga nije interesovalo. Bio je jedan od najboljih studenata, a posle i pilota. Zvonko je prošlog meseca bio na odmoru i bas je bio u selu. Bio je mnogo vezan za selo - kazao je jedan od prijatelja koji je u neverici i jos uvek ne prihvata da Zvonka vise nema.

Ekipa portala Telegraf.rs obišla je selo Donja Borina kod Malog Zvornika, našavši se pred kućom tragično nastradalog čoveka.

Iz kuće preminulog čuje se kuknjava koja odzvanja celom ulicom, primetili su naši reporteri.

Mesto je prazno, ulicom retko ko prolazi. Oni koje su zatekli, hodaju oborene glave. O preminulom komšiji izgovaraju samo reči hvale, suznih očiju.

- Bio predivan čovek. O njemu samo sve najbolje. Ne mogu da shvatim zašto se tako divnim ljudima dešavaju tako loše stvari - kazala je jedna komšinica, teško govoreći od šoka.

Nesreća se prema navodima Ministarstva odbrane, desila jutros u 9.10 sati. Do nesreće je došlo tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka.

- Avion je jutros pregledan u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let - saopštili su iz Ministarstva.

Video: Ispred kuće poginulog pilota MiG-21 odjekuju jauci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    25. septembar 2020 | 17:44

    Kakve veze ima sto je kruzio oko kuca, skolovan je za te manevre, sta bi tek radio da ga juri neprijateljski avion, ovde je nesto krenulo po zlu a sta to samo on zna.. Vecna mu slava i saucesce porodici.

  • Rade Loznica

    25. septembar 2020 | 16:32

    Ministre i svi ostali hocemo da se javno objavi snimak komunikacije pilota sa kontrolnim tornjem , ne verujemo vise nikom nakon helikopterske nesrece gde su piloti nazvani alkoholicarima!

  • Ivan Milovanovic

    25. septembar 2020 | 15:03

    Znaci neko se urči na putu kolima a neko MIG-om, svako prema mogućnostima. A da je leteo normalno ostao bi u životu. Još jedno určenje odvelo u smrt, strašno, šta treba ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA