≫ 

Pilot heroj: "Video da će avion udariti u kuće, zato se i nije katapultirao, da bi spasao živote"

Zvonko je važio za izuzetnog pilota i čoveka

  • 8
Pad aviona, Loznica, selo Bresina, Pilot Zvonko V

Foto: Nikola Tomić, Facebook

Pilot Zvonko V., koji je upravljao avionom MIG 21, poginuo je kada se njegova letelica srušila u rejonu Brasine, kod Malog Zvornika.

Prema pisanju portala ucentar.rs, Zvonko važi za izuzetnog pilota i u kolektivu gde radi za njega imaju samo reči hvale. Radio je na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva gde je upravljao avionom Orao, da bi prešao na Batajnicu kao trenažni pilot na MIG-u 21. Odatle je i poleteo jutros.

- Verujemo da je video da će avion udariti u kuće zato se i nije katapultirao. Da bi spasio živote. Verovatno da je on rekao da se mlađi kolega katalputira. Takav je on čovek. Najbolji od najboljih - kažu njegove kolege.

Na FB profilu Vasiljevića nalazi se upravo njegova fotografija i fotografija MIG-a 21. U komentaru ispod fotografije aviona napisao je “55 godina kod nas i dalje na prvoj liniji”.

Kako Telegraf.rs saznaje, Zvonko je samo sat ranije najavio roditeljima da će preleteti avionom iznad kuće.

- Zvonko je pravio krug iznad mesta u kom je odrastao. Roditelji su znali da će prelatiti iznad kuće. Sat ranije im je najavio da ce proći ovuda. Čuo sam zvuk kojim je pozdravljao roditelje. Da li je to bio pozdrav za budućnost... Spuštao se ka zemlji kružeći, pošao je da se vrati gore, ali nije uspeo... Desilo se šta se desilo... Sve sam to video - ispričao je komšija Čedomir Andrić za Telegraf.rs.

I dodaje da je u kući pored Zvonkove ziveo njegov stric koji je isto bio pilot, a koji je poginuo pre nekoliko godina.

- On je bio moj školski drug. Pao je sa ploče kad je bio kod neke familije kojima je pomagao da je betoniraju... - rekao je sagovornik.

Video: Komšija poginulog pilota: Najavio je roditeljima da će im preleteti kuću, pa stradao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade Loznica

    25. septembar 2020 | 16:30

    Sto bi u prevodu znacilo da je ipak doslo do kvara na avionu ako je odlucio da ostane u njemu da ne padne na kucu, ili katapult nije radio. To ostaje misterija i samo da nagadjamo jer sta je glavni uzrok znaju samo oni i niko vise. Zasto sluzi radio veza sa kontrolnim tornjem, sta su piloti poslednje javili tornju? Nije to putnicki auto da se vozi putem slobodne procene. Ministre i svi ostali hocemo da se javno objavi komunikacija radio vezom izmedju pilota i tornja !

  • Crnogorac

    25. septembar 2020 | 16:06

    Slava ti momče...

  • Petar

    25. septembar 2020 | 16:08

    Ovde su reči suvišne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA