• 5

Sahranjen Aleksandar (16) koji je preminuo bežeći od napadača. Jedina čitulja: Zauvek u našim srcima

, Telegraf

Tinejdžer je preminuo bežeći od nepoznatog čoveka sa nožem u ruci

  • 5
Aleksandar Ćirić Ćira, umrlica

Foto: Narodne novine

Iznenadna smrt mladića Aleksandra Ć. (16) koji je u subotu preminuo na ulici bežeći od sada nepoznatog mladića, ožalostila je i njegove drugove i nastavnike iz osnovne škole "Učitelj Tasa", gde je tinejdžer završio osnovno obrazovanje. Baš oni su dali jedinu čitulju u niškom lokalnom listu Narodne novine i potresnim rečima se oprostili od dečaka.

- Neka te anđeli čuvaju. Zauvek u našim srcima, tvoje odeljenje VIII/4 i razredni starešina Aleksandar Georgiev - navedeno je u čitulji.

Dečak je posle okončanja osnovnog obrazovanja, školovanje nastavio u elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla" koja ga takođe pamti kao primernog učenika.

Međutim, kako saznajemo, ustanovljeno je da dečakova smrt nije posledica fizičkog nasilja jer na telu nisu pronađene bilo kakve povrede. Nezvanično, jedina patološka promena koja je ustanovljena je spazam krvnog suda, ali za sada nema informacija da li je do te promene došlo usled straha ili fizičkog napora, s obzirom na to da je dečak bežao od mladića za koga je verovao da će ga napasti nožem.

Podsetimo, tinejdžer se sa društvom vraćao iz parka Čair kada su sreli za sada nepoznatog mladića. Deca su se smejala što je nepoznati protumačio kao posmevanje na njegov račun pa im se obratio. Aleksandar se vratio do njega da bi mu objasnio da šala nije bila njemu namenjena, da bi iznenada počeo da trči vičući drugu i drugarici: "Bežite, ima nož". Uspeo je da pretrči jedva stotinak metara pre nego što se srušio bez svesti.

Njegova drugarica E. S. posvedočila je da ga je čula kako kaže:  "Stanite!", pre no što se srušio.

- Mislila sam da se šali sa nama jer je bio takav, voleo je da pravi viceve. Prišla sam mu i počela da ga šamaram, smatrajući da će prestati sa šalom jer će ga zaboleti. Nisam ni slutila da je mrtav. Prišli su nam neki momci koji su tu slučajno prošli, pozvali su Hitnu pomoć ali je za njega bilo kasno - kazala je tinejdžerka.

Hitna pomoć je na licu mesta dečaku dala četiri bočice adrenalina i reanimirala ga sve dok ga nisu preuzeli lekari Dečje interne klinike ali uprkos svemu nije mu bilo spasa.

Kako saznajemo, radi se na utvrđivanju identiteta mladića koga su tinejdžeri sreli kobne večeri. U tom cilju, biće pregledani snimci nadzornih kamera sa objekata u ulicama kojom su se tinejdžeri kretali. Aleksandrovi drugovi su posvedočili da ih mladić od koga su pobegli nije jurio.

Ispraćen na večni počinak

Šesnaestogodišnjak je sahranjen danas na niškom Novom groblju. Na poslednji počinak tinejdžera su ispratili i direktor škole "Nikola Tesla" Nebojša Sokolović kao i njegov razredni starešina Miroslav Stanić.

- Bio je miran dečko, fin, omiljen, jedna duša od deteta, anđeo pravi... Strašno nam je teško, verovatno je imao neki zdravstveni problem, ali to niko od nas nije primetio niti znao za to. Njegov razredni je profesor fizičkog vaspitanja, ni on nije uočio ništa zabrinjavajuće. Doduše, zbog svega što se dešava, nije ni bilo nekih aktivnosti koje zahtevaju veći fizički napor. Veoma dobro se snašao u školi, upisao je smer tehničar rashladnih uređaja... Bio je dobar đak, u petak je baš radio neki test, veoma uspešno....Velika tragedija, ne znam šta drugo da kažem - rekao je Sokolović.

Dodaje da su, osim predstavnika škole, na sahranu došli i đaci.

- Nije bilo nikakvog organizovanog odlaska, baš zbog ove situacije sa kovidom. Ipak, deca su smatrala da treba da dođu i da isprate svoga druga - rekao je Sokolović.

Video: Na ovom mestu se 15-godišnjak srušio i preminuo na licu mesta

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima