• 52

BMW je kao metak jurio Ibarskom: Ovo su bile poslednje sekunde četvoro mladih stradalih u "dačiji"

, Telegraf

Pogledajte video snimak strašne nesreće u Županjcu

  • 52

Jeziva nesreća u kojoj su avgusta prošle godine poginule četiri mlade osobe na Ibarskoj magistrali dobio je svoj epilog - Nikola Mihailović (28) osuđen je u sredu u Višem sudu u Beogradu na četiri godine zatvora i četiri godine zabrane upravljanja vozilom.

O tome kako je udar automobila BMW u "dačiju" bio brutalan pokazale su prve slike sa mesta nesreće u selu Županjac kod Lazarevca, u kojoj su stradali Katarina Ivanković (20), Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19).

Trenutak udesa zabeležen je i snimkom nadzorne kamere. Na njemu se vidi "dačija" koja se uključuje na Ibarsku magistralu sa sporednog puta, a onda i automobil koji je poput metka sustiže i u punoj brzini, a dokazalo se da je to bilo 117 kilometara na sat, udara u nju. Gotovo u deliću sekunde automobil je bio "zbrisan" sa puta. Ne samo što vozač BMW nije stigao da zakoči, već ni vozač "dačije" nije imao vremena da ubrza i tako makar ublaži katastrofalne posledice.

Vozač Nikola Mihailović jeste vozio putem sa prvenstvom prolaza, ali je ignorisao ograničenje brzine od 50 kilometara na sat i bio je pijan tokom vožnje. Na snimku nije primetno ni da je pokušao da zakoči.

Mihailoviću je juče ukinut pritvor i zamenjen kućnim sa nanogvicom u kojem će biti u svojoj kući u Velikim Crljenima sve dok ga ne pozovu na izdržavanje kazne.

Sudija je navela da Mihailović nije sporio da je pio pre udesa i da je vozio brzo. Međutim, da mu kazna ne bude stroža uticalo je to i što su saobraćajni veštaci rekli da deo odgovornosti za izazivanje udesa snosi i Aleksandar Savatić, vozač "dačije" koji se bez zaustavljanja uključio na magistralu.

Raskrsnica nije imala znak "stop", ali je vozač "dačije" morao da osmotri pravac iz kojeg je dolazio BMW. Da je to učinio uočio bi svetla "bmv-a". Taj njegov propust je inicijalni uzročnik opasne situacije. Takođe, okrivljenom je u susret išao automobil sa upaljenim svetlima, što ga je sprečilo da ranije vidi "dačiju", ali je i svojom brzinom doprineo opasnoj situaciji, jer da je vozio 50 kilometara na čas mogao je izbeći  - navela je u obrazloženju sudija.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brzina

    vozač dačije je sigurno pogledao u desno i primetio svetla da se auto približava, međutim nije dovoljno obratio pažnju da se auto koji se kreće putem sa prvenstvom prolaza kreće veoma velikom brzinom. Umesto da potvrdnim pogledom u taj isti auto, pogotovo jer je noć i svetla varaju kojom se brzinom auto približava, on zbog loše procene izlazi na glavni put. BMW ako se kretao brzinom 120km/h to je oko 230metara za oko11sekundi, a da se kretao 50km/h 90m za oko 11sekundi... ZAKLJUCAK: prilaženje raskrsnici, pogled u levo i desno i procena da li je bezbedno da se izađe na glavni put traje oko 10 sekundi. Vozač Dačije bi bolje primetio BMW na 90 m nego na 230m i mislio je da je daleko ne računajući na njegovu veoma veliku brzinu vozač bmw-a je ne prilagođenom brzinom izazvao saobraćajnu nesreću

  • o

    Ne Krivimo Marke Auta nego Bahate Vozaće.Svi su Više ljuti na Bmw nego na Vozača.Sve te Ludake Treba Strogo Kazniti.Bog Da Prosti Duše Stradalim.

  • Vaks

    Sličan udes kao i onaj u Novom Sadu, sličan broj poginulih, slična situacija, tamo je vozač prošao kroz crveno svetlo i pokupio ga neki Audi sa 100-150 km/h.Ovde se vozač Dačije uključio bez gledanja na magistralu.Vozio sam često kroz Srbiju, ovakvih situacija ima stalno, doduše ja nikad nisam bio pijan pa stignem da odreagujem, ali to ne opravdava vozače da se uključuju na put kako im se hoće, kao što ne opravdava i ove što loču, jer da nije bio pijan možda bi stigao da odreaguje bez obzira na brzinu, to je mala korekcija volana i proleti pored njih, psuje narednih 5 min i priča narednih mesec dana ali svi ostanu živi. Fora je što u Srbiji kad se pomene izmena zakona i da se uvede nulta tolerancija 90% ljudi je protiv, a za brzinu su svi za, u prevodu gomila vozača koji ne znaju da voze ali vole da loču, pa onda takav iziđe na put. Katastrofa u najavi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima