≫ 

Uhapšen član "valjevske grupe": Napao svog branioca, ovaj tražio da ga sud razreši dužnosti

Rasvetljen napad na advokata Vojislava Jovovića

  • 0
Tuča, pesnica, napad Foto-ilustracija: Shutterstock

Zoran Jeličić (52), jedan od optuženih u slučaju "valjevska grupa" ponovo je uhapšen, jer je juče ispred Specijalnog suda u Beogradu nasrnuo na svog branioca Vojislava Jovovića, kojeg mu je sud postavio po službenoj dužnosti.

Jeličić je, piše Tanjug, bio revoltiran nedovoljnim angažovanjem i zalaganjem branioca za njegov predmet, sa kojim nije imao gotovo nikakvu komunikaciju.

On je na advokata fizički nasrnuo nakon verbalnog sukoba oko odbrane, pred početak jučerašnjeg suđenja. Uhapšen je kasnije u toku večeri u svom domu u okolini Uba, koji inače ne sme da napušta, jer ima meru kućnog pritvora sa nanogicom.

Jovović tražio razrešenje dužnosti

Nakon incidenta, advokat Jovović je tražio od suda da ga razreši dužnosti u Jeličićevom predmetu i tu moblu mu je sud danas uslišio.

Na današnjem suđenju pored Jeličića nove branioce po službenoj dužnosti dobila su još trojica optuženih - Mirko Lazarević, Milan Milijanović i Nebojša Goloskoković.

Jeličić se zbog nasrtaja na advokata tereti za krivično delo ometanje pravde, a sutra će biti priveden na saslušanje Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrdila je za Tanjug portparol tužilaštva Milica Ljubičić.

Sekao se žiletom, pa obavio malu nuždu

Javnosti je poznat po incidentima koje je prošle godine pravio u sudnici Specijalnog suda, kada se najpre sekao žiletom, a potom vršio malu nudžu, opet iz revolta što suđenje traje već 10 godina.

"Valjevskoj grupi" sudi se za niz teških krivičnih dela - ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Suđenje traje već 11 godina

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane. Optuženi su Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA