Vučić: Mnoga poznata imena iz sveta kriminala biće iza rešetaka već u prvih 15 dana 2021. godine

Konferencija se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

  • 72
Aleksandar Vučić Srbija ciljevi Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kriminal i korupcija bila je jedna od tema današnjeg obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na novogodišnjoj konferenciji za novinare.

Kako je istakao Vučić, svi koji su "omastili brke" će odgovarati, a mnoga poznata imena iz sveta kriminala će do kraja ove i prvih 15 dana naredne godine biti iza rešetaka.

- Još samo malo vremena videćete velike promene i po tom pitanju, a da li ćemo uvek moći da se očistimo od toga nije lako, ali da ćemo mnogo tog kukolja da počistimo i da posečemo obratite pažnju. Niste verovali da ćete neke od najpoznatijih imena, da ih ne optužujem za najteža krivična dela, da vidite iza rešetaka pre kraja godine, pa ih vidite. A do kraja godine i u prvih petnaestak dana videćete ih još mnogo više. Gotovo da nećete moći tako ozbiljne, tog tipa kriminalca da se setite, a da bude na slobodi - kazao je Vučić.

On je istakao da je ponosan na činjenicu "što ne postoje takvi monopoli i karteli između vlasti i pojedinih firmi i nema takve veze ličnog bogaćenja".

- Ne postoji niko za koga znam da se obogatio ni sa 500, ni 600, ni sa 100 miliona evra, za razliku od nekadašnjeg perioda. Verujem da postoji ne samo bezbroj problema, već bezbroj ljudi koji ne dele iste snove, koji ne razmišljaju na isti način. Ja i dalje jedino na šta mislim to je kako Srbija da bude lepša, uspešnija i bolja i zato se smejem kada vidim da neki govore kako se neko ugrađivao na špricevima za vakcine, a neko na respiratorima, a neko na Beogradu na vodi, jer na to možete samo da se smejete. A da li je neko drugi omastio brkove siguran sam da jeste, ali vas molim da budete strpljivi, kao što smo uspeli da se izborimo sa onima koji su defakto vodili ovu zemlju, a vodili su je samo zato što su imali pristup našim bankama i našem novcu, novcu građana Srbije koji su koristili bez davanja bilo kakvih kolaterala i samo zato što su podmićivali političare pa to više nije slučaj - rekao je Vučić.

On je kazao i da su akutni problemi sa korona virusom i pritisci oko korona virusa bili veliki teret za držžavu.

- Verujemo u našu borbu i verujemo u tu ispravnost i verujemo u snove. Ja sam donekle kriv. Teška godina, bavite se koronom, bavite se Kosovom, pritisnuti sa svih strana. Svaki dan težak, svaki dan je da nosom izvirite iznad površine vode, o ustima da ne sanjante, da biste mogli da dišete i nisam imao ni dovoljno pažnje da ih podstičem snažnije, glasnije i jasnije. Ali, ako hoćete, po svim parametrima, kad pričate o dokazima, sve stvari govore da su u borbi protiv oranizovanig kriminala i korupcije su postignuti u svim prethodnim godinama gotovo i dvostruko bolji rezultati nego što su bili od 2000. do 2012. godine - kazao je predsednik.

On je objasnio da su svi ti parametri o broju krivičnih dela merljivi, ali da je važno da i u buduće svako ko primeti bilo kakve nelegalne radnje odmah reaguje i prijavi slučaj.

- Ja bih podstakao i tužioce i policiju i sve druge organe da rade žešće, a i sve ljude u Srbiji da prijavljuju svaki oblik korupcije, sa svim onim sa čime se običan čovek suočava, da ne mora u katastar da nosi novac nikome, da ne mora da nosi novac bilo kom političaru da bi nešto dobio, da ne moraju da nosi u neku firmu u javnom sektoru da bi zapslio sina ili ćerku ukoliko oni zaslužuju posao - kazao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na novogodišnjoj konferenciji za medije, na kojoj sumira izazove sa kojima se Srbija suočavala, rezultatima u borbi protiv korona virusa, spoljnoj politici, kao i ključnim planovima za 2021. godinu. Na konferenciji su bili i dr Darija Kisić Tepavčević i dr Zlatibor Lončar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    28. decembar 2020 | 14:59

    A hoce i bata biti medju njima?

  • Ccc

    28. decembar 2020 | 14:48

    Da l ce biti NeVoLja 🤔🤔🤔

  • Čegewara

    28. decembar 2020 | 15:14

    I dalje prazna, prazna i prazna praznična priča. Da li se iko seća prošlogodišnjih obećanja...ni ja se ne sećam jer su prazna priča.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA