≫ 

Potvrđena presuda Miloradoviću za paljenje automobila novinaru: Moraće u zatvor na godinu i po dana

Dušan Ostojić je nakon paljevine kazao da veruje da je napadnut zbog novinarskog angažovanja

  • 0
Izgoreo automobil Foto: Dušan Ostojić

Marko Miloradović (26) iz aleksinačkog sela Gornja Peščanica pravosnažno je osuđen na godinu i po dana zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je zapalio automobil aleksinačkom stomatologu i novinaru Dušanu Ostojiću.

On je 30. maja prošle godine razbio staklo na Ostojićevom automobilu "ševrolet kalos", sipao benzin u unutrašnjost vozila i zapalio ga, a zatim pobegao.

Kako je saopštio Osnovni sud u Aleksincu, prvostepena presuda protiv Miloradovića doneta je februara ove godine, a Viši sud u Nišu je nedavno potvrdio čime je postala pravosnažna.

Pred Osnovnim sudom u Aleksincu u toku je krivični postupak i protiv Mijomira Konstantinovića (47) iz ovog grada, koji je optužen za podstrekavanje Miloradovića na paljevinu novinarovog automobila.

Kako navodi aleksinački sud, on je februara ove godine oslobođen optužbe ali je Viši sud predmet vratio na ponovno suđenje, pa ga je Osnovni sud u ponovljenom postupku osudio takođe na zatvorsku kaznu od 1,6 meseci zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Ova presuda još nije pravosnažna jer su na nju žalbu izjavili i osnovni javni tužilac i Konstantinovićev branilac.

Dušan Ostojić je nakon paljevine kazao da veruje da je napadnut zbog novinarskog angažovanja, ali je tvrdio da M. M. ne poznaje, te da je ubeđen da postoji naručilac, što se ispostavilo kao ispravna sumnja.

Miloradovića su odali tragovi na mestu paljevine, jer je koristio šibice na kojima je ostavio biološke tragove. Kako saznajemo, on je odbijao da oda osobu koja ga je angažovala ali je policija operativnim radom uspela da ga identifikuje.

Video: Goreo automobil u Pančevu, pucalo kao da se ruši sve

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA