≫ 

Napadnut novinar u Novom Sadu: Udarali ga metalnom šipkom i poprskali suzavcem

Navodi i da je u četvrtak primetio kako ga ista dvojica čekaju

  • 3
Daško Milinović Novinar Daško Milinović Printskrin: Youtube/Medij civilnog društva MultiRadio

Novinar Daško Milinović pretučen je jutros u Ulici vojvode Knićanina u Novom Sadu, prilikom odlaska na posao.

Milinović je deo popularnog dvojca Daško i Mlađa, piše 021.rs.

Tokom "Alarma sa Daškom i Mlađom" izjavio je da se napad dogodio u blizini Osnovne škole "Vasa Stajić". Kako je objasnio, poprskan je suzavcem u oči, a dvojica mladića su ga napala šipkom.

- Napali su me jadnici, dvojica mladih neutreniranih fašista koji su me čekali. Jedan od njih me je poprskao suzavcem, preporučio bih im da za sledeći put kupe bolji suzavac. Krvarim iz ruke, šipka im nije bila lošeg kvaliteta - kaže Milinović.

On navodi i da je u četvrtak primetio kako ga ista dvojica čekaju, dodajući da bi mogao da ih prepozna.

Njegov kolega Mladen Mlađa Urdarević kaže da je jutrošnji događaj zapravo pravi pokazatelj u kakvoj državi živimo.

- Daško je trenutno u Urgentnom centru, pretpostavljam da će oni da prijave slučaj policiji po službenoj dužnosti. Njega su prvo poprskali suzavcem, zatim su pokušali da ga udare šipkom u glavu, te je on štiteći lice postavio ruku koja je sada povređena i iz koje krvari.

Ovo je način da se slobodnomisleći čovek spreči da kaže ono što misli. U pitanju je očigledan i organizovani napad na njegakaže Urdarević.

Vučević: Nedopustiv i sramotan napad na novinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je danas napad na Milinovića i poručio da tako nešto ne sme da se dešava ni u Novom Sadu, niti bilo gde u Srbiji.

- Osuđujem svaki napad na novinare i očekujem da se čim pre pokrene istraga povodom nasilja koje je jutros pretrpeo novosadski novinar Daško Milinović - poručio je Vučević.

On je naveo da nasilnici moraju biti odmah pronađeni i kažnjeni.

- Nedopustiv je i sramotan ovaj napad na novinara, to ne sme da se dešava ni u Novom Sadu, ni u Srbiji - istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje jutrošnji brutalan fizički napad na radijskog voditelja i novinara Daška Milinovića.

- Pozivamo nadležne organe da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, ovaj slučaj kao i sve druge napade na novinare tretiraju kao prioritetne.

Ministarstvo još jednom ističe da se svim novinarima i medijskim radnicima mora omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao, a da tom prilikom njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju biti dovedeni ni jednog trenutka u pitanje - saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Video: Rebić: Ono što treba da nas zabrine je broj porvređenih novinara

UNS najavio sastanak Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je da policija hitno pronađe napadače na radijskog voditelja Daška Milinovića i navelo da će tim povodom danas biti održan sastanak Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara.

UNS u saopštenju navodi, da će prema njihovim saznanjima, sastanak biti održan u 15.00 časova.

UNS navodi i da od svih nadležnih organa još jednom traži da preduzmu sve mere kako bi novinari i medijski radnici mogli nesmetano da rade svoj posao.

Milinović je napadnut jutros dok je išao na posao, javio je novosadski Radio 021. On je izjavio da su ga dvojica napadača poprskala suzavcem i tukla šipkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija S Mara

    16. april 2021 | 10:55

    "Dokaz u kakvoj državi živimo" A kao to se nigde ne dogadja, samo kod nas, ccccc!

  • PIXY

    16. april 2021 | 12:17

    Pa idi u ameriku gde svaki dan setaju sa automatskim oruzjem i nasumice ubijaju ljude,ili idi u EU gde svaki dan neko seta i nasumicno bode ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA