Ana je u Valjevu ubijena pred Dan sećanja na žene žrtve nasilja: Čak njih 4 su ubili sinovi

Za poslednjih deset godina najmanje 340 žena je ubijeno od strane partnera ili člana porodice

Komentari

  • Sneza

    17. maj 2021 | 23:30

    Miskarcine prebijaji i ubijaju zene.. Prave su to muskarcine.

  • JA

    17. maj 2021 | 23:03

    Zakon loš, u principu štiti se nasilnik i daju im se jos veća krila. Sve je samo propaganda, stop nasilju kao reklama za horor film. Trenutno sam u toj priči i nailazim na raznorazne prepreke. Podrška prijatelja velika, vetar u ledja da se istraje, ali toliko kamenja na putu da mnoge žene odustaju. Znate ne veruje se ženama koje su žrtve jer eto kako god vrate se nasilniku. Pa gde ce, ko ih štiti, ko uopste radi svoj posao? Bukvalno ih guraju nazad i zene su prepustene same sebi. Govorim o zenama bez posla, sa decom koje godinama trpe nasilje i negde se nadaju eto promenice se nasilnik. Promene nema bivaju godinama sve gori, zene potpuno unistene i polupane traze zastitu. Dobiju zabranu 48h i cao. Smesno, presmesno, o korupciji ne bih, negde vani bi taj isti mačo bio ispod mosta, a zena i deca u stanu dozivotno zavrsena prica. Naglasavam da ima i zloupotreba da se prijavljuju bzv stvari, pricam o ŽENAMA ŽRTVAMA! Najjaca stvar je sto kada ga krivicno gonite on daje izjavu bez vas, a kada vi kao žrtva istraumirani, uplaseni sa strahom dekoncentrisani dajete izjavu u prisustvu nasilnika to je ok. Zakon takav!!!!!! Svaka druga zena ako nije ubijena rukom nasilnika, ubijena je dozivotno psihicki, svaka druga je posle obolela od karcinoma zbog dugogodisnjeg stresa!!!! Svaki taj nasilnik je ispocetka divan, za okolinu divan u kuci pakao. Podrska svim ZRTVAMA NARCISOIDNO MANIPULATIVNIH INDIVIDUA!!!!!!

    • 18. maj 2021 | 06:35

      Zeljko

      @JA

      Pa uz sve to ako dodamo kakvu nekulturu podstice TV, novine, tabloidi, ne treba se nicemu cuditi..

    • 18. maj 2021 | 09:18

      Niko kao ja

      @JA

      Zato zena nikada ne treba sebi da dozvoli da ne radi i da od nekoga zavisi toliko da mora da ga trpi. To je stvar i vaspitanja. Od malena mi je majka ispirala mozak time da treba da ucim, radim, imam svoj dinar i najvaznije da sta god se desi uvek mogu njima (roditeljima) da se obratim i vratim.

  • Vanja

    17. maj 2021 | 21:28

    To vam je u proseku na svakih 10 dana jedna zrtva. Mnogo toga je krenulo nizbrdo u ovom drustvu nakon 5 oktobra. Poremecen sistem vrednosti u velikoj meri.

    • 17. maj 2021 | 21:59

      nesa

      @Vanja

      5i oktobar je dan kada je srbija krenula u propast.i sto je najgore,nista ju na tom putu nece zaustaviti

    • 18. maj 2021 | 10:01

      Shampita

      @Vanja

      Koja glupost, ne mogu da verujem da se uvek nadju ljudi koju svaku vest uspeju da politizuju. Nezavidan položaj žena u Srbiji i svuda u svetu je rezultat kulture, vaspitanja, sistema vrednosti koji se ne menjaju iz dana u dan, niti na godišnjem nivou već jako sporo vekovima. Žene su odvajkada bile inferiorna bića čija je svrha reprodukcija i čuvanje dece. I dan danas žena koja nema decu je manje vredna. Žene su vekovima, ne samo u Srbiji već svuda u svetu bile ekonomski zavisne od muževa, roditelji su trgovali ženskom decom kao stokom na pijaci, kupovina žena je i dan danas prisutna kod mnogih "zatucanih" naroda(zahvaljujući tome mnogi naši muškarci su "sreću" našli kraj albanskih žena) a žene su vekovima bile ekonomski zavisne od muževa. Razvodi nisu postojali a ženina imovina bi udajom postala zakonsko vlasništvo muža. U mnogim arapskim zemljama razvodom žena gubi pravo na decu, pa ajd se razvodi ako smeš....XX vek je za žene bio prekretnica. Dobile smo pravo da radimo,da se školujemo, glasamo, da se nas glas čuje....i počele da vrištimo na sav glas. Muke koje danas žene proživljavaju su ništa u poredjenju sa mukama žena pre 100, 200 ili 500 god. Život žena je u zadnjih 100 god olakšan. Ko zna koliko miliona žena je kroz istoriju nastradalo, svaka od njih je dala svoj doprinos i žrtvu u borbi za ravnopravnost polova. Sa tim ni jedna politička partija nema veze.

  • Shampita

    17. maj 2021 | 21:20

    Sta reci nego zemlja Srbija. Zemlja u kojoj zive muskarcine koje nisu sposobne nista u zivotu da urade a jedino "vlasnistvo" im je zena za ciju suknju se grcevito hvataju. Pa kad domacica resi da joj je svega preko glave i da moze radom u pekari ili nekoj fabrici kablova ipak da zaradi neki dinar za sebe i decu i resi da muskarcinu napusti onda krece jos veci pakao. On gubi jedino sto je mislio da ima pa ajd da je ubijem. Podaci koje objavljuje policija a vezano za alkoholisanost vozaca u saobracaju pokazuju da je svaki deseti vozac pijan. Neke muskarcine se dakle odaju alkoholu, u manjoj ili vecoj meri, neki kocki, na svakom cosku po neka kladionica....prosto i ovoliki broj razvoda je s obzirom na okolnosti mali. A najveci problem im je u celoj prici emancipscija i edukacija zena. To ih najvise boli jel znaju da zene sada mogu da rade i zaradjuju, neke i vise od njih i da nisu ekonomski zavisne od muzeva. Da se napravi anketa medju muskarcima verujem da bi 2/3 njih izabralo da im zene ne rade nego sede kuci pa da se sa jednom platom namice. Ima naravno i ok muskaraca, njih iz komentara izuzimam.

    • 17. maj 2021 | 21:35

      Ivana

      @Shampita

      Odličan komentar i sve se slažem sto si napisala. Bravo!!!

  • Тодорић

    17. maj 2021 | 21:15

    Увећао се број убистава,од прошлогодишњих 26,на овогодишњих 44... И ту смо први у региону,увећање,драстично...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA