≫ 

Obračun zbog tartufa u Jarku: Podignuta optužnica protiv jednog od braće osumnjičene za ubistvo

Pre 6 meseci, došlo je do tuče čiji je epilog ubistvo Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga

  • 0
Predrag i Stanislav Jeličić

Foto: Facebook

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Dejana Erića (39) iz Jarka zbog sumnje da je počinio ubistvo, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Optužnicu koja je podignuta protiv Dejanovog brata Nebojše Erića (37), Viši sud je vratio u tužilaštvo na dopunu, potvrđeno je u ovom sudu za Novosti, uz napomenu da još razmatraju akt podnet protiv Dejana.

Braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga. Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi u Jarku kod Sremske Mitrovice. Erići su se tog jutra sreli u šumi sa Jeličićima, gde je već bilo nekoliko grupica ljudi, koji su došli u lov na tartufe. Prema nalazima iz istrage, prvo su se posvađali, da bi svađa eskalirala u tuču.

- Jeličići, koji su u tom trenutku imali kopalice, nasrnuli su na Eriće, a onda je Dejan ispalio nekoliko hitaca u jednog brata, a Nebojša u drugog - navodi izvor iz istrage, dodajući da je Dejan u policiji hteo da zaštiti brata, pa je rekao da je on pucao u obojicu.

- Međutim, nalazom "parafinske rukavice" pronađene su barutne čestice i kod njega, što je bilo dovoljno za podizanje optužnice.

I posle 6 meseci od ove tragedije, čiji je povod najverovatnije borba za teritoriju, policijske patrole i dalje obilaze poznate lokacije na kojima se odvija lov na tartufe. To je i razlog što na području Sremskog okruga, od tada nije zabeležen nijedan incident među tragačima na "zlatne gljive".

Iako je često dolazilo do sukoba i borbe za tržište, ovo je prvo ubistvo u Srbiji, zbog lova na tartufe. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na tom terenu.

Video: Tuča u Beogradu: Dva muškarca se žestoko potukla na sred ulice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA