≫ 

Detalji tragedije na bazenu u Beogradu: Udavilo se dete (9), radnica ga zatekla u besvesnom stanju

Dete je bilo u pratnji majke, a preminulo je u Urgentnom centru

  • 15
Dečak davljenje Foto: Shutterstock

U Urgentnom centru u Beogradu sinoć je preminulo dete M. L. staro 9 godina. Ono je oko 20.20 sati taksi vozilom dovezeno sa bazena "Royal 4 kids" u Beogradu, potvrđeno je za Telegraf.rs.

- Dečak je došao na rekreativnu nastavu sa majkom. Prošao je naš pult sa njom. U jednom trenutku majka se presvlačila, a za to vreme dečak je prišao bazenu, sve se odigralo u roku od 2,5 minuta - rekao nam je menadžer bazena.

- Ispostavilo se da dečak ima epilepsiju. Pozvali smo Hitnu pomoć, i sami smo reanimirali dete. Oslobodili smo disajne puteve. Čak smo u jednom trenutku uspostavili srčanu radnju. Posle toga smo ga taksijem odvezli do Urgentnog centra, gde je preminuo - dodao je za Telegraf.rs menadžer.

Kako saznajemo iz MUP-a, uviđaj je obavljen i obavešteno je nadležno tužilaštvo.

Dečak je i ranije posećivao ovaj bazen, priča za "Blic" menadžer bazena "Royal 4 kids" Aleksandar Đuričić.

- To se dogodilo oko 8 sati i 20 minuta. Bio je sa majkom u svlačionici, presvlačili su se zajedno koliko sam shvatio, pretpostavljam u dve različite svlačionice. On je završio pre majke i popeo se gore na bazen - ovim rečima je Đuričić započeo priču za "Blic".

Da se dešava nešto loše bilo je jasno tek kada je majka počela da ga traži.

- Kad je majka došla da ga traži, svi smo se podigli da ga tražimo. Deca koja su plivala naišla su na njega i digla su uzbunu, koleginica je uskočila u vodu i izvukla ga - prepričava on.

Tada je krenula borba za dečakov život.

- Krenula je reanimacija, veštačko disanje, uspeli smo da ga nateramo da povrati vodu i neku hranu, oslobodili smo mu disajne puteve... Nismo mogli da dobijemo Hitnu pomoć desetak minuta, pa su ga taksijem odvezli do Urgentnog - poriča Šuričić i dodaje da se dečaku po dolasku u zdravstvenu ustanovu javila srčana aktivnost, ali da ipak nije uspeo da izdrži.

- Doktori su u prvom trenutku uspeli da mu vrate srčanu radnju i bile su neke dobre prognoze, ali nažalost nije izdržao.

Dečak se utopio u najplićem delu bazena, gde je visina vode 90 centimetara.

- Ušao je, malo je plivao, igrao se s nekom lopticom i samo je nestao. Jednostavno potonuo je u jednom trenutku, to se vidi na snimku, taj deo. Od tog epileptičnog napada se valjda zgrčio i potonuo na dno - tvrdi.

U to vreme na bazenu nije bilo spasilaca, a prema rečima sagovornika, njih i inače nema u vreme kada se ne održavaju časovi plivanja.

Video: Dvogodišnjak se umalo udavio u bazenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratar

    28. jun 2021 | 12:09

    Zatvaraj sve bazene!!! Pa tu nema spasioca, bazeni se raspadaju, voda se ne filtrira, katastrofa. Hapsi odgovorne

  • Dusan

    28. jun 2021 | 12:32

    Dali je moguce da radnici na bazenima nista ne rade i nista ih ne zanima,ovo je bruka...

  • Urk

    28. jun 2021 | 12:52

    Dobro ljudi, pa u zadnjih 10 dana smo izgubili 10 mladih života! Jel postoji tu neko pravila i norme?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA