≫ 

Devojčica (9) se utopila dok ju je starija sestra učila da pliva: Detalji tragedije kod Kikinde

U pomoć je priskočio i jedan od kupača, ali ni on nije uspeo da spase dete

  • 13
Dečak davljenje Foto: Shutterstock

Devetogodišnja Valentina S. utopila se danas popodne na divljem kupalištu Plava banja na ulazu u Kikindu, pred očima nešto starije sestre Kristine (13) i brata blizanca Kristijana, navode Novosti.

U trenutku tragedije njihova majka Jelena S. (33) udaljila se i ostavila decu samu, jer je, kako kaže, otišla u prodavnicu da kupi kafu, navodno, sa jednim od kupača kojeg poznaje.

Devojčica se utopila dok je starija sestra, koja je plivač, pokušavala da je uči da pliva. Međutim, voda ih je povukla. Starija sestra pokušavala je da sačuva mlađu, ali nije uspela. U pomoć je priskočio i jedan od kupača, ali ni on nije uspeo da je spase. Za to vreme Kristijan se nalazio na obali.

- Poznanik me pozvao da odemo da kupimo kafu. Otišla sam jer nisam ponela novac. Kada sam se vratila, videla sam da je došla policija. Pomislila sam da se nešto desilo. Onda sam videla da je telo već izvučeno iz vode. Moje dete je bilo bez znakova života - ispričala nam je majka Jelena S. (33).

Jelena S. na kupalište je došla sa troje dece. Kako je ispričala najstarija od Jelenine dece, trinaestogodišnja Kristina, ovo je bio drugi put da su došli na kupanje. Sve troje dece pohađa OŠ "Žarko Zrenjanin".

Pre 12 godina utopio se dečak

Na Plavoj banji pre 12 godina utopio se dečak od 12 godina iz Ruskog Sela koji je bio u hraniteljskoj porodici u Kikindi. I njega je iznenada povukla voda. Na kupalištu je bio sa sinom hranitelja.

To je divlja plaža, ali svakodnevno ima kupača, koji u vodu ulaze na sopstvenu odgovornost. Jezero je nastalo kopanjem peska i na mestima je vrlo duboko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    30. jun 2021 | 18:26

    Saucesce porodici! Mislim da smo svi zaboravili da smo decu tog uzrasta pre desetak god ostavljali same na plazi a mi pili kafu!!! Ili bi neko starije deye cuvalo mladju! Ne treba samo kritika,mogla je otixi u toalet i to da se desi. Deca su zbog flupih igrica sve nespretnija,ne znaju mnoge stvari...bavite se decom dok su mala.

  • J

    30. jun 2021 | 18:19

    Strasno, koje dete po redu ovih dana

  • Mami

    30. jun 2021 | 18:00

    Se pila kafa i tu je krivica roditelja ona mora da odgovara krivično??!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA