≫ 

One dobijaju udarce, očevici snimaju i ne reaguju: Sve ćešći napadi na žene na javnim mestima

Neretko se dešava da prođe neko vreme od prvog udarca do momenta kada neko od prisutnih reaguje i skloni nasilnika od žrtve

  • 23

Jučerašnji napad na radnicu teretane u Novom Beogradu kada je jedan muškarac pretukao devojku za pultom, poslednji je u nizu napada na žene, koji su zabeleženi video snimcima tokom poslednjih nedelja.

Naime, muškarac je nasrnuo na radnicu teretane nakon što mu je objasnila da ne može da mu dozvoli da sedi za pultom, jer nije zaposlen.

On je potom, izrevoltiran, skočio iza pulta, gurnuo stolicu i počeo nasilnički da nasrće na devojku i preti joj.

Na drugom snimku vidi se jeziva scena napada, kada se siledžija vratio u teretanu i počeo da udara devojku pesnicama u glavu. Na videu se može zapaziti da su samo neki od prisutnih pokušali da odvuku napadača od nesrećne devojke, dok je većina stajala nepomično između sprava i nemo posmatrala incident.

Policajci u Beogradu uhapsili su U. R. (19) neposredno nakon izvršenja krivičnih dela nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

On se tereti da je juče u teretani u Novom Beogradu nakon pretnji fizički nasrnuo na radnicu, a potom putem jedne društvene mreže objavio pretnje zaposlenima u toj teretani.

Takođe, nakon nekoliko časova U. R. se, kako se sumnja, vratio u teretanu i radnici zadao više udaraca pesnicom.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Šutnuo devojku u glavu na Adi

Na društvenim mrežama je prošlog meseca osvanuo jeziv snimak sa Ade Ciganlije, na kom se vidi kako jedan muškarac nogom u glavu udara ženu, dok ljudi na plaži nemo sede i posmatraju.

Kako se vidi, visoki muškarac krenuo je da napada ženu uzvikujući: "Šta me praviš budalom!"

Ona je vidno uznemirena počela da beži, govoreći mu da se skloni i da je ostavi na miru, sluteći šta bi mogao da uradi.

Na kraju, dok je bežala, saplela se i pala na zemlju. Kada je krenula da ustaje, on ju je dočekao i zadao joj jak udarac u glavu zbog kojeg se sručila.

Nakon pojave snimka nasilja na društvenim mrežama, policija je odmah reagovala, identifikovala počinioca i uhapsila ga. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je da u Srbiji nasilje neće biti tolerisano.

On je, za razliku od izjave u policiji gde se branio ćutanjem, u tužilaštvu priznao nasilje nad svojom partnerkom.

Nadležno tušilaštvo koje Nikolu V. tereti za krivično delo nasilničko ponašanje zatražilo je od suda da mu odredi pritvor do 30 dana, kako boravkom na slobodi ne bi ponovio delo.

To navodno nije bio prvi put da je nasilan prema partnerki.

Video: Muškarac šutnuo devojku u glavu, svi ćute i gledaju: Šokantan snimak nasilja sa Ade Ciganlije

Muškarac šutirao ženu na Voždovcu

Nedugo nakon incidenta na Adi pojavio se snimak još jednog slučaja nasilja nad ženama, koje se dogodilo oko dve nedelje ranije, ovog puta na Voždovcu, gde je muškarac je ženu odgurnuo, potom je brutalno udario nogom u predelu stomaka. Ona je pala, a on je potom ušao u automobil i otišao.

Nesrećna ženska osoba ostala je da sedi na asfaltu, a neko je ovaj užasan prizor snimio kroz prozor.

Nakon pojavljivanja snimka na društvenim mrežama A. K. (24) je uhapšen zbog nasilničkog ponašanja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje i on je, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Napao devojku u prolazu

Jedan mladić je u nedelju, nešto posle 20 sati, u prolazu zgrade u Stražilovskoj ulici broj 16 u Novom Sadu napao devojku, a ona je alarmirala komšije pozivom u pomoć. Mladić je pronađen nedaleko od mesta napada, u istoj ulici, ali nekoliko zgrada dalje.

Iako ne postoji konkretan snimak napada, komšije iz zgrade prekoputa snimile su trenutak kada policija pretresa i odvozi nasilnika, a devojka seda u službeni automobil, najverovatnije kako bi dala izjavu.

Video: Muškarac napao devojku na ulici u Novom Sadu, ona vikala upomoć, zovite policiju

Kod komšija žene uzvraćaju

Jedan incident u saobraćaju u Rijeci je kulminirao, kada je muškarac izašao iz vozila kako bi vikao na vozača u automobilu ispred.

Mladić je, kad se upalilo crveno svetlo na semaforu, izašao iz plavog Punta kako bi se izvikao na nekoga u automobilu ispred, preneo je Novi list.

Međutim, ubrzo mu je vikanje preselo. Naime, iz automobila je nakon desetak sekundi izletela žena s palicom u ruci, koja je napadača odmah naterala u - bekstvo.

Video: Ovako je na Instagramu pretio čovek koji je napao radnicu teretane Ahilej

Video: Sloba izvukao nasilnika iz teretane: Nisam junak to je normalno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • +++BG

    8. jul 2021 | 19:54

    A ZASTO VI DANIMA POZIVATE NAROD NA REAKCIJU,TJ. DA UZIMA PRAVDU U SVOJE RUKE??PO KOM TO ZAKONU,IMAM PRAVO DA REAGUJEM,PO NI JEDNOM,PLUS MOGU DA KRIVICNO ODGOVARAM,JELI IMAMO POLICIJU??HVALA LEPO,MOLIM LEPO!!

  • Krlja

    8. jul 2021 | 20:31

    Reagujes....prebijes nasilnika pa ti odgovaras i budes osudjen vise nego on....takvo nam je pravosudje...

  • Vukodlak

    8. jul 2021 | 20:48

    Pa sta, policija da mi pise prijavu, pa javni tuzioc da me tereti za nanosenje Teske-lake povrede. Nesmes lopova u stanu da slomis a kamoli da nekog branis. Zakonodavac je sve ovakve amnestirao, a postene ljude DEGRADIRAO. SUDIJE TO PRIMENJUJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA