• 4

Policija podnosi prijavu protiv Nišlijke čija su deca pobegla: Terete je za zlostavljanje mališana

Deca su, između ostalog, pobegla ujutro, a ona je nestanak prijavila tek uveče

  • 4
Nis, majka i deca, zanemarivanje zlostavljanje dece

Foto: Shutterstock, SUP Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa beogradskom policijom pronašli su sinoć devetogodišnju devojčicu i petogodišnjeg dečaka čiji je nestanak prijavljen 2. avgusta ove godine u večernjim časovima. Deca su pronađena u Beogradu bez povreda.

Policija u Nišu će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu protiv dvadesetosmogodišnje majke dece podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica.

Ona se sumnjiči da je zanemarivala potrebe svoje dvoje dece kao i da nije vodila računa o deci koja su se iz kuće udaljila u jutarnjim časovima, a ona je njihov nestanak prijavila tek u večernjim.

Kako se navodi u zakonu, roditelj usvojilac, staralac ili drugo lice koje grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapusti maloletno lice o kojem je dužno da se stara, kazniće se zatvorom do tri godine.

Međutim, ako se ustanovi da je svoju decu terala na prosjačenje, Snežani bi mogla da se izrekne i stroža kazna.

- Roditelj, usvojilac, staralac ili drugo lice koje zlostavlja maloletno lice ili ga prinuđava na preterani rad ili rad koji ne odgovara uzrastu maloletnog lica ili na prosjačenje ili ga iz koristoljublja navodi na vršenje drugih radnji koje su štetne za njegov razvoj, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina - naveo je zakonodavac.

- Udala sam se za jednog čoveka, ali nam nije išlo pa smo se rastali. Nakon toga sam boravila u Nišu u centru grada, pa sam srela jednog dečka i počela sa njim da živim. Deca su imala običaj da idu po gradu da šetaju i igraju se. Tog dana kada su nestali, sinčić i ćerkica su od ranog jutra tražili da ih pustim da idu u park Čair da se igraju. Dozvolila sam im i dala im 700 dinara da se provedu. Kako se nisu vraćali kući otišla sam da ih tražim. Celog dana sam obilazila mesta gde sam znala da vole da idu ali ih nisam našla pa sam njihov nestanak prijavila policiji – rekla je juče majka mališana. Kazala je da joj je nedavno umrla i šestomesečna ćerkica, ali nije umela da objasni zbog čega je dete preminulo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jadna deca

    Pretpostavljam da je decu poslala u ranim jutarnjim satima da prose u centru Niša pa kad se uveče nisu pojavila sa određenim iznosom ona je prijavila policiji.

  • U

    U rudnik na dozivotni prinudni rad pa nak se tamo svalerise do mile volje.

  • Dragan Tosic

    Srecan kraj

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima