≫ 

"Nervira ih kao pojava, a šiške su joj raspad sistema": Vršnjačko nasilje nad devojčicom u Maloj Krsni

- Ustanovljeno je da ima iščašenje viličnog zgloba, koji je vratio mikrofacijalni dečji hirurg na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Ne sme i ne može da jede od bolova, može samo kašasto i na slamčicu, a i to odbija - navodi majke devojčice

  • 10
Vršnjačko nasilje, maltretiranje, silovanje, devojka, devojčica Foto: Shutterstock

Trinaestogodišnja učenica Osnovne škole "Đura Jakšić" iz Male Krsne žrtva je stravičnog vršnjačkog nasilja, u kojem je zadobila ozbiljne psihičke i fizičke traume, uključujući iščašenje vilice, zbog čega sada jede na slamčicu. Nju su, kako tvrdi njena majka S. D, 16. septembra napale godinu dana starije devojčice, učenice iste škole.

- Moje dete su najpre provocirale, a potom je sačekale posle škole. Jedna joj je postavila nogu i počele su da je udaraju. Ćerka je pokušala da pobegne, ali su je sve vreme, putem od 300 metara, konstantno šutirale, čupale i polivale sokom - navodi majka za Kurir.

Kako kaže, sve je počelo ranije prekim pogledima devojčica iz osmog razreda, da bi na kraju kulminiralo batinama. Ćerka joj je sve ispričala tek kad je došla kući pretučena.

- Pitala je devojčice zašto je tuku, a one su joj odgovorile da to rade jer ih "nervira kao pojava" i "zato što su joj šiške raspad sistema". Kad sam videla da je u bolovima i da je povređena, odmah sam je odvela kod lekara. Ustanovljeno je da ima iščašenje viličnog zgloba, koji je vratio mikrofacijalni dečji hirurg na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Ne sme i ne može da jede od bolova, može samo kašasto i na slamčicu, a i to odbija - ispričala je S. D.

U medicinskog dokumentaciji vidi se da se dete žalilo i na bolove u predelu trbuha, nastalih kao posledica udaraca.

Majka S. D. je podnela i prijavu policiji za nasilje koje je njena ćerka doživela.

Devojčica mi se unosila u lice, majke rekle da " ćerke imaju pravo da tuku koga hoće"

- Posle pregleda lekara, slučaj sam prijavila policiji. Potom sam otišla kod roditelja te dece da pitam zbog čega su to uradile, nakon čega je jedna od devojčica čak počela da mi se unosi u facu, a majke su rekle kako "njihove ćerke imaju pravo da tuku koga hoće" - ispričala je šokirana žena.

Dodala je da je direktorka škole, dok je njena ćerka izostajala iz škole, svakodnevno pitala za njeno zdravlje.

- Moje dete je ovo veoma teško podnelo. Povukla se u sebe. Otkad se to desilo, ne izlazi iz kuće. Ide do jedne drugarice ako je ja odvezem i dovezem. Boji se da ode u prodavnicu, a kamoli u školu. U utorak je prvi put kročila u školu iako se noćima budila u suzama, jecajući – očajna je majka.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

Video: Devojčice posle tuče u Barajevu, na Instagramu pričale o detaljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    22. septembar 2021 | 23:26

    Roditelji te dve devojcice da plate naknadu za dusevni bol maltretiranoj devojcici a njihove dve u dom popravni da se smeste.To je sve po zakonu.Podnesite tuzbu sudu i trazite odstetu a socijalno ove dve na drustveno koristan rad ribanja wc a i naravno u popravni dom

  • Realista

    22. septembar 2021 | 22:41

    Uvijek biraju nekog ko nema nikog da ga odbrani. Kako bi ja nalupao te roditelje tih malih siledžija ali da to sve gledaju.

  • Mladen

    22. septembar 2021 | 22:44

    Posao za socijalnu službu, ali i za policiju. Uništiti život jednoj djevojčici nema niko pravo. Socijalna služba da se pozabavi djecom, a policija roditeljima (naročito majkom koja kaže da njeno dijete ima pravo da bije koga hoće). Predlažem da se roditelji nasilne djece kazne novčano (za početak) i da se taj novac uplati udruženju koje se bavi vršnjačkim nasiljem. Takođe, društveno koristan rad bi bio od velike pomoći i za ovu djecu i za roditelje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA