≫ 

Sumnjaju da su Đokići ubijeni iz koristoljublja: Tela spaljena i bačena u jamu, ubica dobro poznavao teren?

Policija ne isključuje mogućnost da je Đokiće ubila osoba koja ih je poznavala

  • 38

Srbiju je potresla vest o stravičnom ubistvu troje članova porodice Đokić iz Aleksinca, koji su nestali u nedelju i za kojima je policija danima neprekidno tragala.

Tela Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25) pronađena su danas u ataru sela Moravac. Kako Telegraf.rs saznaje, tela su spaljena i bačena u jednu jamu, a potom su prekrivena daskama.

Mesto gde su tela pronađena od samog sela nalazi se na oko tri do četiri kilometara. Put iz sela do tog mesta vodi kroz polja i kukuruzišta, pa se pretpostavlja da je Đokiće na ovu lokaciju doveo neko ko dobro poznaje područje.

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da su Đokići ubijeni iz koristoljublja.

- Navodno je Goran sa sobom uvek nosio velike sume novca. Priča se da je u automobilu, u rezervnom točku, znao da drži i do 100.000 evra. Bio je najsigurniji kada je novac nosio sa sobom. Uvek je vozilo parkirao tako da mu bude na oku - kaže za Telegraf.rs izvor upućen u slučaj.

Ubicu znali od ranije?

Policija ne isključuje mogućnost da je Đokiće ubila osoba koja ih je poznavala. Spekuliše se da je ubica tražio da ga Đokići prevezu i da je tad iskoristio momenat da ih opljačka, a potom i ubije.

- Sumnja se da su ubicu, pošto su ga poznavali pustili u vozilo i da ih je onda doveo ovde gde ih je ubio, a onda spalio na čistini - objašnjava izvor.

Tela su bačena u jamu tik uz mesto gde su spaljena. Ubica je tela potom prekrio daskama.

Kako Telegraf.rs saznaje, tela su unakažena do granice neprepoznatljivosti. Telo muškarca identifikovano je na osnovu otiska prsta, dok je telo žene identifikovano po narukvici.

Podsetimo, policija je jutros pronašla i automobil Đokića. Vozilo, koje je takođe spaljeno, otkriveno je u ataru sela Tešica.

Odmah nakon otkrivanja vozila, policija je blokirala čitavo područje, a na lice mesta odmah su došli forenzičari, koji su satima češljali teren u potrazi za dokazima.

Posle par sati stigla je i informacija da su pronađena tela. Prvo se spekulisalo da su tela nađena nedaleko od vozila, a onda se saznalo da su tela pronađena u kilometrima udaljenom selu Moravac.

Kako je saopštio MUP, tela su poslata na obdukciju tokom koje bi trebalo da se ustanovi kako su tačno stradali supružnici i njihova 25-godišnja ćerka, za kojima je policija danima neumorno tragala.

Šta se dogodilo u 120 minuta?

Oni su poslednji put viđeni u nedelju kasno uveče, kada su krenuli u pravcu Aleksinca iz kuće Goranove majke. Kamera je oko 2 sata ujutru snimila njihov automobil u selu Tešica, a prethodno su ih oko ponoći kamere snimile da iz Moravca kreću u pravcu drugačijem od uobičajenog.

Šta se tačno dogodilo u tih 120 minuta, ostaje da utvrdi istraga.

Podsetimo, nestanak Đokića je prijavila rodbina nakon što se dva dana Goran nije pojavio u menjačnici koja je u njegovom vlasništvu.

Goran je sa suprugom i ćerkom poslednji put viđen u nedelju u selu Moravac gde je sa porodicom bio kod majke na ručku. Supruga njegovog brata, Verica Đokić rekla je ranije za Telegraf da su iz Moravca otišli oko ponoći.

U ponedeljak je njegova majka zvala na fiksni telefon, niko se nije javljao. Zvala je tri puta uzalud.

Kad sam došla s posla, zvala sam na mobilni, niko se nije javljao ni u radnji. Moja ćerka je otišla u Aleksinac, ništa nije saznala pa smo popodne nestanak prijavili policiji. Stan im je zaključan, nemamo nikakvu predstavu šta je sa njima. Nisu pominjali da će ići na letovanje. Telefon je lociran 26. septembra poslednji put na Viber i to je to. Nikada se ranije nije dešavalo ništa slično, uvek bi se javljali - priča Verica za Telegraf.rs.

Video: Policija pronašla auto nestale porodice Đokić u Tešici: Vozilo je spaljeno na nepristupačnom terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petarle

    2. oktobar 2021 | 20:43

    Previse slabi i blagi zakoni u Srbiji,zato se desavaju ovolika ubistva,vlast sve to prikazuje kao nije to nista,a narod se sve vise plasi za svoju bezbednost

  • Zoran

    2. oktobar 2021 | 19:55

    Cuvaj me Boze od prijatelja,od neprijatelja cu da se cuvam sam.

  • Majka

    2. oktobar 2021 | 19:03

    Uzasno! Vidi se da su postena porodica. Pod hitno pronaci ubicu i u dozivotni zatvor!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA