≫ 

"Osećam krivicu i žao mi je": Održano ročište Predragu optuženom za ubistvo supruge i muškarca u školi

Zločin se desio u maju prošle godine u osnovnoj školi u Erdeviku, dok nije bilo nastave * Predrag Gnjidić je u svoju suprugu ispalio dvadesetak metaka, a u Miroslava Bojića pet

  • 8
Erdevik, ubistvo, Branislava i muž Predrag Foto: Telegraf, Facebook/Nikola G., Printskrin: Youtube/Kopernikus RTV Šid

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici održano je pripremno ročište Predragu Gnjidiću (53) iz Šida, koji je optužen za ubistvo supruge Branislave Gnjidić (49) i Miroslava Bojića (55), navode Novosti.

Prema optužnici, koju je polovinom novembra 2020. godine podiglo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, Gnjidić se tereti za tri krivična dela i to teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i ugrožavanje sigurnosti. Veće Višeg suda je tu optužnicu, početkom ove godine vratilo na dopunu, da bi je sud nedavno prihvatio.

Gnjidiću je pročitana optužnica, koju je, kako je rekao, razumeo. On je kratko dao svoju izjavu u petak, u kojoj je naveo da se oseća krivim i da mu je žao što se sve to desilo. Osporio je neke navode u optužnici i svoju odbranu izneće na glavnom pretresu, a zatim slede izjave svedoka, pa veštačenja.

Zločin, koji se desio u maju prošle godine u osnovnoj školi u Erdeviku, dok nije bilo nastave, potresao je ovo mirno sremsko selo u šidskoj opštini. Kako navodi izvor iz istrage, dvostruko ubistvo jenajverovatnije usledilo zbog ljubomore, jer je Predrag navodno znao da je njegova supruga u emotivnoj vezi sa Bojićem, koji je u toj školi radio kao vozač.

Tog kobnog jutra, Predrag je u prepodnevnim satima došao u školu, u kojoj je njegova supruga Branislava bila direktorka i iz automatske puške rafalnom paljbom prvo ubio nju, a zatim Bojića.

Nakon ove krvave drame, kružile su priče da je Branislava napustila muža i da je htela da započne zajednički život sa Miroslavom, koji je već bio razveden, ali da Predrag sa tim nije mogao da se pomiri.

Prema izjavi iz izvora bliskog istrazi, Predrag je u svoju suprugu ispalio dvadesetak metaka, a u Bojića pet. Zločin je počinio automatskom puškom, koju je odložio na beton školskog dvorišta kada ga je zaustavio policajac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    30. oktobar 2021 | 15:45

    Meznam šta se dogodilo ali njegoba supruga i on su prilikom sklapanja braka remli da. Ako dodje do raspada braka opet oboje treba teći da nećemo više zanedno. Taj vozač je znao da je ona udata i nije trebao da petlja tako fa nisam baš siguran koju kaznu ovaj zaslužuje. Bez uvrede imam suprugu i ona tačno zna kakav sam sve što joj se ne svidja možemo rešiti jednim razgovorom ako i tada želi razvod može posle široko joj polje a dotle znam obaveze a i ona dobro zna.

  • Lord

    30. oktobar 2021 | 15:28

    Ako bude castan sudija,sto je ovde vrlo retko - dozivotna !!!

  • Sexo

    30. oktobar 2021 | 17:31

    Da mi je poginuti ko Bojicu da me samo ona moja ne ubije na spavanju kada blinka telefon do neka doba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA