≫ 

Uhapšen carinik zbog primanja mita: Izbegavao da ocarini pošiljke, novac mu slali postnet uplatnicama

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu

  • 4
Bankar Foto: Pixabay/janeb13

Pripadnici policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su carinskog službenika V. V. (54) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Kako se sumnja, on je od aprila 2017. do maja 2019. godine od pet osoba zahtevao i primio novac koji su mu slali postnet uplatnicama da ne bi izvršio nadzor nad pošiljkama iz inostranstva niti da ih ocarini u skladu sa zakonskim propisima, čime ih je oslobodio plaćanja uvoznih dažbina, za šta je od primaoca zahtevao novac u gotovini.

Takođe, on se sumnjiči da je od marta 2017. do septembra 2019. godine dolazio do podataka o pošiljkama i njihovim primaocima radi pribavljanja novčane koristi.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Video: Radnici EPS- a snimljeni u restoranu kako primaju mito

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    22. decembar 2021 | 14:53

    Nije plaćao reket.

  • Gradjanka

    22. decembar 2021 | 15:02

    Eto vidite. Carinik predstavlja drzavu koju je svojim postupcima izdao. Da je bio zasticen niyta .u ne bi mogli. Zato mislim da niko u zemlji ne moze da ima neogranicenu vlast. Za visoke organe pravo kontrole treba poveriti Skupstini.

  • Bojan

    23. decembar 2021 | 08:01

    Ovog carinika uhapsise zbog par stotina evra i lezi u zatvoru,a ovu Sofiju sto je ostetila drzavu za 800 i nesto miliona ona se brani sa slobode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA