Smena direktora CSR u Gradištu: "Treba da se bori protiv nasilja, ne sam da ga čini"

Na njegovo mesto biće postavljen neko drugi, uz saglasnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

  • 3
Danijel Živanović Foto: Facebook/Danijel Živanović

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikom Gradištu odredio je jednomesečni pritvor za Danijela Živanovića (37), direktora Centra za socijalni rad u ovom gradu, zbog sumnje da je 31. januara izvršio krivično delo nasilje u porodici, nad svojom suprugom I. Ž. (27), njenom majkom i bratom, nakon čega je uhapšen, navode Novosti.

Pritvor mu je određen na predlog osnovnog tužioca, kako ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio delo za koje se tereti i zbog pažnje javnosti, s obzirom na funkciju koju obavlja.

Za 9. februar zakazano je saslušanje oštećenih, nakon čega će se, po ubrzanom postupku, odlučivati o podizanju optužnice. Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni je negirao delo za koje se tereti i, u prisustvu advokata, tvrdio je da je bio uznemiren zbog najave supruge da odlazi i odvodi dete, pa se i ne seća svih detalja incidenta. Živanović je, kako se sumnja, više puta udario svoju suprugu kada mu je najavila da će da ga napusti, a po povratku sa posla u kući je zatekao taštu i šuraka, koje je, takođe, vređao i tukao.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, izrazio je žaljenje zbog ovog slučaja.

- Nažalost, desio se ovaj nemili događaj, koji ja, kao predsednik opštine, oštro osuđujem. Reč je o direktoru Centra za socijalni rad, koji treba da se bori za sprečavanje nasilja, a ne da ga sam čini. Sve je sada na nadležnim institucijama koje se bave ovim slučajem - rekao je Milić i najavio da će se na sednici Skupštine opštine Veliko Gradište, zakazanoj za 10. februar, na dnevnom redu naći i tačka o razrešenju Živanovića dužnosti.

Na njegovo mesto biće postavljen neko drugi, uz saglasnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA