≫ 

Hladnokrvna odbrana osumnjičenog za Blekijevo ubistvo: "Tražio sam mu pare, dao mi je samo 390"

Nije porekao da ga je tukao

  • 25
Kristijan Kostić Bleki Printskrin: YouTube/Bleki Novi Sad

- Tražio sam mu pare. On mi je dao 390 dinara, rekao je da samo to navodno ima. Pukao me bes. Počeo sam svesno da ga udaram...- hladnokrvno je inspektorima rekao Žarko R. (21) iz Žablja, osumnjičen da je nasmrt pretukao uličnog svirača Kristijana Kostića, zvanog Bleki (61) iz Novog Sada.

Podsetimo, u jutarnjim satima u sredu, u Kosovskoj ulici, dok je hodao ulicom sa svojom gitarom, od koje se nije razdvajao, Kostića je zaustavio Žarko koji mu je tražio novac. Pošto čovek nije imao više para da mu da, mladić ga je brutalno do smrti pretukao.

- Kostić i osumnjičeni su pre zločina bili u istom lokalu. Bleki je tu bio sa svojim društvom, a Žarko, koliko znam, sam je sedeo i pio. Maltretirao je goste, prilazeći im da ih gnjavi, priča, a usput i da traži koji dinar. U jednom momentu prišao je i ubijenom, ne znam šta mu je rekao, ali ubrzo se sklonio od njega - kaže jedan od očevidaca koji je bio u kafani, piše Blic.

Ubijeni Kristijan krenuo je svojom ulicom, kako se pretpostavlja, da zauzme svoje mesto na kome je svirao. On je svakog jutra svojom muzikom razbuđivao Novosađane koji žure na posao.

- Međutim, tu ga je presreo Žarko R. koji ga je posle svađe izudarao do smrti - kaže izvor.

Žarko R. je samo par sati nakon učinjenog krivičnog dela za koje se sumnjiči, uhapšen od strane pripadnika novosadske kriminalističke policije, i nije se opirao hapšenju. On je potpuno smireno ispričao operativcima šta je uradio.

- Kada sam krenuo iz lokala, nedaleko odatle video sam tog čoveka. Prišao sam mu i pitao da mi da koji dinar. Hteo je da me ponizi, kao ima samo 390 dinara. Prvo sam mu uzeo te pare, a onda tražio još. Tvrdio je da nema. Jednostavno iz hira sam počeo da ga tučem. Pao je , i onda sam ga udarao rukama i nogama - rekao je navodno osumnjičeni.

Izvor kaže da je Žarko kada je video krv i da se Kristijan ne pomera pobegao.

- Nesrećnog čoveka našli su slučajni prolaznici, koji su odmah pozvali hitnu pomoć. Čovek je davao još znake života, ali nažalost, preminuo je u Urgentnom centru.

Iz izvora koji je upoznat sa tokom istrage saznaje se da je osumnjičeni Žarko uhapšen nekoliko sati nakon incidenta jer je njegov identitet brzo potvrđen zbog snimaka sa sigurnosnih kamera i svedočenja očevidaca.

- Žarko je uhapšen u stanu njegove majke gde se preselio pre nekoliko nedelja iz Žablja gde mu živi otac sa kojim je bio nakon razvoda roditelja. Koliko je bio sposoban da razluči šta je tokom incidenta radio veoma je upitno zato što je očigledno bio pod uticajem alkohola, a možda i nekih opojnih sredstava jer se prema rečima očevidaca ponašao neuračunljivo, a to smo i mi primetili pregledajući snimke. Svakako to će tužilaštvo proceniti, a ono što mi možemo da potvrdimo jeste da je praktično priznao krivično delo za koje se tereti i da je delovao prilično trezveno. Ipak, moramo imati to u vidu da je uhapšen nekoliko sati nakon incidenta tako da je do tada sve što je konzumirao moglo da se anulira ili delom ’’ispari’’ iz njega što će svakako toksikološkom analizom krvi biti ispitano ali ne i potpuno merodavno – priča sagovornik.

Osumnjičeni će sutra biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu.

Video: Pucali jedni na druge, pa ubili jednogodišnjaka dok je sedeo u kolicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eureka

    10. februar 2022 | 14:25

    za 390 dinara da ubije čoveka ,malo je 40 godina robije

  • Ana

    10. februar 2022 | 14:33

    40 god. robije sa teškim radom!

  • igor

    10. februar 2022 | 14:30

    Ovaj će da dobije 15-20 godina maksimalno, a kada izdaje bez kinte u džepu , ubice nekoga opet taj nije normalan sigurno !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA