"Tražim novac da to ne ide dalje...": Ovim rečima obratio se mladić predsednici opštine, osuđen na godinu dana

Na suđenju je utvrđeno da je tog dana pozvao mobilnim telefonom predsednicu opštine, da joj je, između ostalog rekao kako je u odvojenim snimcima zabeležio njenu posetu i razgovor sa građanima na gradilištu kružnog puta u naselju Osaonica, kao i posetu nadzornog organa JP „Putevi Srbije“, kada, kako je rekao, nisu govorili isto

  • 0

Osnovni sud u Trsteniku osudio je na godinu dana zatvora J. P. iz Trstenika (27) zbog krivičnog dela iznuda u pokušaju na štetu Milene Turk, predsednice opštine Trstenik. Kako stoji u prvostepenoj odluci suda, optuženi je priznao da je krivično delo počinio 16. jula prošle godine.

Na suđenju je utvrđeno da je tog dana pozvao mobilnim telefonom predsednicu opštine, da joj je, između ostalog rekao kako je u odvojenim snimcima zabeležio njenu posetu i razgovor sa građanima na gradilištu kružnog puta u naselju Osaonica, kao i posetu nadzornog organa JP „Putevi Srbije“, kada, kako je rekao, nisu govorili isto.

- Nakon toga obratio se rečima "Tražim novac da to ne ide dalje", pa kada mu je oštećena Milena Turk rekla da slobodno može da radi šta hoće, a da će ona doći sa nadzorom na teren, da će razgovarati sa građanima kako bi našli rešenje, jer je najvažnija bezbednost građana i da sve bude u skladu sa zakonom, okrivljeni joj se obratio rečima: "To su prazne priče, ja tražim novac da to ne ide dalje" - navodi se u presudi Osnovnog suda u Trsteniku.

Predsednica opštine je prijavila slučaj, nakon čega se krenulo u postupanje. Optuženi se izjasnio da priznaje krivično delo, koje mu je optužnim predlogom stavljeno na teret.

- Optuženi je preduzimajući napred opisane radnje bio uračunljiv, sposoban da shvati značaj svoga dela i da upravlja svojim postupcima i svestan da je ovakvo njegovo delo zabranjeno - navodi se u presudi.

Protiv ove presude rok za žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu je 8 dana od dana prijema odluke. I optuženi i njegov branilac izjasnili su se da su saglasni sa kaznom, koju je predložio zastupnik optužbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA