≫ 

Saznajemo: Član grupe Belivuk sklopio sporazum o priznanju krivice, otkriće sve u zamenu za 14 godina robije

Klanu Veljka Belivuka prema optužnici na teret se stavlja pet ubistava

  • 16
Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković Printskrin: TV Pink

Nikola Spasojević (29) zvani Spale, koji je među optuženim članovima kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal o priznanju krivice, ekskluzivno saznaje "Telegraf. rs".

Viši sud prihavtio je sporazum o svedočenju zaključen između TOK-a i Spasojevića danas, a većem je presedavala sudija Vinka Berha Nikićević.

Prema našim informacijama, on je pristao da na sudu svedoči protiv Belivukovog klana u zamenu za kaznu zatvora od 14 godina.

Na ovu kaznu biće osuđen ukoliko ispuni dogovor sa Tužilaštvom za organizivani kriminal. U suprotnom preti mu doživotni zatvor.

Sporazum o svedočenju zaključen je između Tužilaštva za organizovani kriminal i okrivljenog Nikole Spasojevića.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenom Nikoli Spasojeviću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo.

Klanu Veljka Belivuka prema optužnici na teret se stavlja pet ubistava - Milana Ljepoja, Lazara Vukićevica, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića. Muškarce su oteli, a potom ih zlostavljali, ubili i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Njihove ostatke, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, potom su bacili u Dunav.

U međuvremenu je pokrenuta istraga za još dva ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Podsećanja radi, Spasojević je uhapšen 4. febrauara prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. februar 2022 | 16:47

    Treba osuditi ove koji prodaju informacije...i time ugrozavaju policajce koji ce morati da cuvaju ovog zlikovca 24/7...a nista nije bolji od ovog protiv koga svedoci....osim sto se prvi setio da propeva...sve isti sljam...

  • Map

    25. februar 2022 | 16:59

    Zataškavanje pocinje

  • Paja

    25. februar 2022 | 16:37

    Počelo je....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA