≫ 

Ikonopisac dobio 30 godina zatvora za ubistvo baka Jelice samo iz ovog razloga: Njegova odbrana je sramna

  • 1
Vladan Grahovac, ubistvo, Niš, Jelica Tatarovski Vladan G. Foto: Facebook

Vladan Grahovac (29) iz Raške osuđen je danas ponovo na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva Nišlijke Jelice Tartarovski (82), a izručući presudu sudija Mirko Drašković obratio se Grahovcu.

- Izveli smo sve dokaze imajući u vidu nalaz Apelacionog suda, jedino što je bilo sporno u prvostepenoj presudi je da li je ubistvo izvršeno iz koristoljublja ili samo na svirep i podmukao način. Ustanovili smo da je osnovni motiv koristoljublje, jer ubistvo na svirep i podmukao način podrazumeva postojanje ličnog odnosa sa žrtvom koji vi niste imali - kazao je Drašković.

Dodao je da je ova kazna ipak manja od maksimalno propisane i uputio ga da ima pravo žalbe u roku od 15 dana. Grahovčev branilac advokat Jelena Arsić najavila je da će se žaliti na prvostepenu presudu.

vladan grahovac, Jelica Tatarovski Foto: Telegraf.rs

- Žaliću se iz svih zakonom predviđenih razloga. Smatram da nije dokazano da je delo izvršeno iz koristoljublja jer nije dokazano da je novac koji je kod njega pronađen, bio vlasništvo žrtve. Na njemu nije bilo tragova krvi a nije rađeno ni ustanovljavanje prisustva papilarnih linija ni na novčanicama niti na novčaniku pronađenom kraj tela. Takođe, trebalo je ponovo veštačiti njegovu uračinljivost jer zadavanje tolikog broja povreda nemoćno ženi, od kojih neke i nakon što je izgubila svest, dovode u sumnju njegovu svest i sposobnost da upravlja svojim postupcima-kazala je Arsić Kod Grahovca je pronađeno 760 evra koje je prema navodima suda, ukrao od Jelice.

Njemu je aprila prošle godine za teško ubistvo izrečena kazna od 30 godina zatvora, a na tu presudu žalilo se i Više javno tužilaštvo tražeći 40 godina, ali i njegov branilac sa zahtevom da se iznova veštači njegova uračunljivost. Apelacioni sud je oktobra prošle godine prvostepenu presudu ukinuo i naložio ponovno suđenje koje je danas okončano.

Grahovac je staricu izmasakrirao nožem i čekićem 31. avgusta 2019. godine u njenom stanu u Bulevaru Zorana Đinđića. Jelicu je poznavao jer je u njenoj zgradi stanovao dok je studirao stomatologiju u Nišu. Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, naneo joj je 26 ubodnih rana u predelu lica, glave, grudnog koša, leđa i vrata, osam razderno-nagnječnih rana čekićem, udarce pesnicom i stopalom te povrede vrata.

Grahovac je pred sudom priznao delo za koje se tereti, ali se branio neuračunljivošću ističući da je zlostavljan od detinjstva jer je homoseksualac. Međutim, veštačenje koje je obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da je bio svestan svojih radnji i njihovih posledica. Negirao je da je od Jelice ukrao novac već je navodio da ga je zaradio prostitucijom.

Video: Unuka Jelice koju je ubio ikonopisac u Nišu: Želela je mirno da umre, a završila je iskasapljena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA