≫ 

Reči Jovanine majke nakon odluke suda da se Nišliji umanji kazna kidaju dušu i srce

Jovana Petković je samo par meseci pre nesreće odbranila master na Arhitektonskom fakultetu i planirala je da se sa momkom nastani u Beču gde joj živi porodica

  • 27
Jovana i Vesna Petković, Niš, saobraćajna nesreća Foto: Privatna arhiva

Nišlija Mladen Gigić (21) pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 21. novembra 2020. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula dvadesetpetogodišnja Jovana Petković iz okoline Vladičinog Hana.

Gigić je prvobitno bio osuđen na 7 godina, ali mu je sud nakon žalbe umanjio kaznu za dve godine.

Majka poginule devojke izrazila je nezadovoljstvo visinom dosuđene mu kazne.

- Šta da kažem osim da bi sve što bismo mogli dalje činiti, bila borba sa vetrenjačama. Nažalost, pravosuđe u našoj zemlji izgleda ne daje baš mnogo značaja izgubljenim ljudskim životima. Sramota je i podsticaj da se dalje čine ista dela bez straha da će biti rigorozno kažnjeni. Ogorčena sam i razočarana – kazala je Vesna Petković.

Jovana Petković je samo par meseci pre nesreće odbranila master na Arhitektonskom fakultetu i planirala je da se sa momkom nastani u Beču gde joj živi porodica.

Petkovići su u više navrata izrazili nezadovoljstvo što je Gigić pušten iz pritvora a tim povodom su pod sloganom „Pravda za Jovanu“ organizovali i protest ispred niške Palate pravde.

Na pravosnažnu odluku mogu se izjaviti vanredni pravni lekovi ali oni ne odlažu njeno izvršenje.

Podsećanja radi, kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Gigić je vozilom „folksvagen golf“ na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulica Pariske Komune i Boška Buhe u Nišu, prošao kroz crveno svetlo na semaforu brzinom od 101 km/h i udario u „BMW“ kojim je upravljala pokojna devojka.

Ustanovljeno je da je u trenutku nesreće u krvi imao 1.38 promila alkohola usled čega je bio apsolutno nesposoban za bezbedno upravljanje vozilo

Od siline udarca „BMW“ je prešao preko razdelnog ostrva i udario u stub saobraćajne signalizacije a devojka je zadobila teške telesne povrede unutrašnjih organa i višestruke prelome kostiju od kojih je preminula u niškoj bolnici posle osam dana.

Video: Teška nesreća u Nišu: Motociklista na pešačkom prelazu udario čoveka, on jutros preminuo

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    19. april 2022 | 09:38

    u normalnoj drzavi 25 minimalno

  • Rade

    19. april 2022 | 09:43

    Sramota!! Možda ga oslobode ako još jednom podnese žalbu

  • V

    19. april 2022 | 09:49

    Ubistvo sa predumišljajem, tako treba da budu u zakonu, kad pijani vozač ubije nekoga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA