≫ 

Kućni zatvor zbog posredovanja u prostituciji: Apelacioni sud usvojio žalbe za tri osuđene žene

Prema okrivljenima je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta, mobilnih telefona sa pripadajućim karticama, laptopovi i drugi predmeti

  • 0

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda preinačio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio na kazne kućnog zatvora tri optužene za posredovanje u vršenju prostitucije.

Apelacioni sud je usvajanjem žalbe okrivljenih preinačio prvostepenu presudu samo u delu odluke o kazni, te je Milicu Macić osudio na jedinstvenu kaznu kućnog zatvora od godinu dana, Jelenu Stepanović na jedinstvenu kaznu kućnog zatvora od deset meseci i Danju Milanović na osam meseci kućnog zatvora, objavljeno je na sajtu suda.

Takođe, optuženima su izrečene i novačena kažne od po 100.000 dinara svakoj.

Prema okrivljenima je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta, mobilnih telefona sa pripadajućim karticama, laptopovi i drugi predmeti.

Apelacioni sud je prilikom donošenja odluke o kazni, našao da je prvostepeni sud prilikom donošenja odluke pravilno cenio činjenicu da je Macić za vreme izvršnja krivičnog dela imala 21 godinu, kao i njenu raniju neosuđivanost, priznanje izršenja krivičnog dela, izraženo kajanje i konkretno držanje pred sudom.

Drugostepeni sud smatra da je Viši sud prilikom donošenja odluke pravilno cenio i otežavajuće okolnosti da je Micić preduzela najveći broj radnji u okviru učinjenog produženog krivičnog dela, zatim način priprema i realizaciju krivčnog dela, što sve ukazuje na iskazanu sistematičnost, upornost i odlučnost, što govori o visokom stepenu organizovanosti, činjenicu da je u realizaciji krivičnog dela bila osoba od posebnog poverenja organizatora, sada osuđenog Vukašina Milojevića, te da je dodatno vršila nadzor i kontrolu rada druge dve okrivljene.

Na strani Stepanovićeve i Milanovićeve, pravilno je prvostepeni sud kao olakšavajuće okolnosti cenio činjenicu da se radi o mladim osobama, koje su zaposlene i ostvaruju legalne prihode, njihov raniji uredan život, neosuđivanost, kao i priznanje izvršenja krivičnog dela, izraženo kajanje i korektno držanje pred sudom, kao i porodične prilike Milanovićeve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA