≫ 

Određen pritvor Snježani koje ja ojadila market u Novom Sadu za 7 miliona: Branila se ćutanjem

Na teret joj se stavlja krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u produženom trajanju, za koje je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora

  • 3
Hapšenje, žena devojka, lisice na rukama Foto: Shutterstock

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Snježani K. koja se sumnjiči da je oštetila privredno društvo "Univereksport" doo Novi Sad za 6.9 miliona dinara, u kom je iznosu sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist.

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu odredio je osumnjičenoj pritvor da ne bi uticala na svedoke, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

Osumnjičena se ranije danas na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Na teret joj se stavlja krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u produženom trajanju, za koje je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora.

Sumnja se da je ona kao blagajnik u maloprodajnom objektu "Univereksporta" doo u Vršcu od kasirki primala gotov novac i čekove od dnevnih pazara, koji po njenom nalogu kasirke nisu evidentirale u kasi, odnosno nisu unosile serijski broj čeka i druge podatke, već samo iznos.

Kako je jedino ona bila zadužena za unošenje podataka o čeku u tabelu oštećenog privrednog društva, sumnja se da je nakon realizacije pravog čeka, umesto da ga obriše iz tabele, menjala na njemu poslednje dve cifre serijskog broja, kao i poslednje dve cifre tekućeg računa, za koji je navodno vezan ček.

Na taj način je stvarala privid da se na stanju u tom maloprodajnom objektu nalazi 1.093 čeka koji čekaju realizaciju, pri čemu je navedenim čekovima menjala rok dospeća.

Popisom od 10. maja je utvrđeno da ti čekovi ne postoje u objektu, što je potvrđeno i dopisom banaka da su čekovi fiktivni.

Video: Pala trojka zbog malverzacija oko kupovine vozila i radnih mašina: Ponovo hapšenja u Resavici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buca

    30. jul 2022 | 08:34

    E moja Srbijo ojadise te crnogorci i vajne izbeglice to treba dozivotna ili oduzimanje svega sto su stekli u Srbiji i vratiti odakle su dosli.

  • Lord

    30. jul 2022 | 08:03

    Snjezana? Odakle je ova dosla?

  • Aca

    30. jul 2022 | 04:14

    Šta će Snežana da kaže kad još niste uhvatili patuljke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA