≫ 

Dve slike Lalića govore više od reči: Belivukov "najodaniji" radnik otkriće i pozadinu misterioznih nestanaka

"Dve fotografije Srđana Lalića na kojima se vidi kako se smeje dok muče žrtve svedoče o tome da je on bio prisutan kada su se dešavali najmonstuozniji zločini što ga čini savršenim ključnim okrivljenim svedokom"

  • 5
Srđan Lalić, Veljko Belivuk Foto: Telegraf, TV Pink

Četvrti optuženi iz klana Veljka Belivuka, Srđan Lalić, koji je pre nekoliko dana sklopio sporazum o priznanju krivice u zamenu za kaznu zatvora od 18 godina i time dobio status okrivljenog svedoka, kako se navodi, osim što treba da ispriča sve o do sada poznatim zločinima koje je počinila pomenuta kriminalna grupa, on je ključna karika u sudskom postupku jer, osim toga, on treba da reši mnoge misterije koje datiru još iz perioda 2015. godine.

Do sada su se u javnosti pojavile dve fotografije Srđana Lalića.

velja-nevolja-klan-veljko-belivuk, srđan lalić Printskrin: TV Pink

Druga, koju je Telegraf ekskluzivno objavio u junu mesecu u tekstu:

Ekskluzivno prenosimo poruke sa "Skaja": Ovako je Belivuk i njegov klan namamio Nikolu Mitića u Ritopek.

Veljko Belivuk, Marko Miljković dopisivanje 19 Foto: Telegraf.rs

Na obe fotografije se vidi kako Srđan Lalić muči žrtve i učestvuje u najmonsturoznijim delima, te je time savršen kao svedok koji će da pošalje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na doživotnu robiju.

- U Srbiji je nestalo mnogo muškaraca za koje se sumnja da ih je likvidirao klan Veljka Belivuka, a upravo je Lalić taj koji treba da reši te misterije koje datiruju još iz perioda 2015. godine. Osim toga, dve fotografije Srđana Lalića na kojima se vidi kako se smeje dok muče žrtve svedoče o tome da je on bio prisutan kada su se dešavali najmonstuozniji zločini što ga čini savršenim ključnim okrivljenim svedokom. Tužilaštvo je tim potezom obezbedilo presudu vođama klana i osiguralo se u slučaju da se dokazi poruka i fotografija sa Skaja proglase nezakonitim - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Podsetimo, prema optužnici, članovi kriminalnog klana žrtve su kidnapovali, a potom ih prebacivali u "klanicu", kako su zvali kuću smrti u Ritopeku, gde su ubijani ljudi. Muškarce su klali i davili, ali i usmrćivali udarcima u glavu.

Lalić je od početka godine pokušavao da se nagodi sa Tužilaštvo za organizovani krimnal.

Zadaci

Na osnovu dokaza on je optužen da je učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija i Nikole Mitića. On je, takođe, u ovoj kriminalnoj grupi bio zadužen i za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa pomenutom aplikacijom.

Srđan Lalić učestvovao je i u otmici i ubistvu Nikole Mitića (33). To je šesta žrtva za čiju smrt su prikupljeni dokazi. On je otet na Dedinju, ispred ambasade SAD, a potom prebačen u prostorije ove kriminalne grupe na stadionu u Humskoj, gde su ga mučili. Belivuk i Miljković su, zatim, doneli odluku da se pretučeni Mitić prebaci u vikendicu u Ritopeku i tamo ubije. Okrivljeni Miloš Budimir, Lalić i Dejan Tešić odvezli su žrtvu u Ritopek gde je nakon mučenja i ubijen.

Optužnica

Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.

Za ta ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa Skaj aplikacije za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Osim Belivuka i Miljkovića optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikolu Spasojevića, Nemanju Ðurića, Nemanju Lakičevića, Marka Andrića, Vladu Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikolu Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Aleksu Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Aleksu Dunjića, Vojislava Ðordevića, Aleksu Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

BONUS VIDEO:

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    11. avgust 2022 | 12:15

    I ova nasmejana zver koja je uživala u klanju, kasapljanju i mučenju ljudi će izaći na slobodu za 14-15 godina ??? Zašto su njemu dali nagodbu kad postoji mnogo dokaza i fotografija za svakog od njih ? Ovakve zveri na zaslužuju da žive a kamoli da izadju na slobodu.

  • V8

    11. avgust 2022 | 10:31

    Pa mora da otkrije sve kad su mu rebra isterali iz ležišta..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA