• 0
 ≫ 

Preminuo osuđenik iz KPZ u Nišu: Istraga u toku

, Telegraf
 ≫ 

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je A.K. 30. septembra pao u kupatilu zavodske bolnice gde je bio lečen

  • 0
Niš, zatvorenik, zatvor

Foto: Google maps, Shutterstock

Osuđenik K.A. (76) koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima povređen 30. septembra u Kazneno popravnom zavodu u Nišu preminuo je u subotu uveče u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je A.K. 30. septembra pao u kupatilu zavodske bolnice gde je bio lečen.

- Druga osuđena lica su o tome obavestila komandira. Zavodski lekar je odmah reagovao zbog prirode bolesti od kojih je A.K. bio lečen i prebacila ga u Univerzitetski klinički centar. Uprava zavoda je 3. oktobra dobila rezultate skenera kojim je ustanovljeno naprsnuće rebara a s obzirom na to da je reč o osobi od 76 godina, odmah je obavestila policiju i tužilaštvo o sumnji da je počinjeno krivično delo. Ispitana su sva lica sa sprata zavodske bolnice gde je A.K. bio smešten, obavljen je uvid u video nadzor i u ovom trenutku su protiv dvojice osuđenika podnete disciplinske prijave. Uprava će kao i uvek do sada sarađivati sa policijom i tužilaštvom kako bi se utvrdile sve okolnosti – saopštila je UIK.

Kako saznajemo, ne isključuje se mogućnost da je osuđenik zadobio povrede prilikom pada u kupatilu s obzirom na to da je bio veoma krhkog zdravlja.

- A.K. boluje od više bolesti, uzima terapiju za srce i krvotok. Na njegovom telu nije bilo vidljivih povreda, tek prilikom pregleda skenerom ustanovljeno je naprsnuće rebara – objasnili su naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu rečeno je da se radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja. S obzirom na to da je osuđenik sve vreme bio u besvesnom stanju, nije mogao da bude saslušan. Preduzimaju se ostale dokazne radnje, pregled video zapisa i saslušanje svedoka radi utvrđivanja kako je došlo do kritičnog događaja.

(Telegraf.rs)

D.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok