≫ 

Poznato čija je cisterna koja se prevrnula kod Pirota: Curi amonijak, građani ne smeju napolje

U vanrednom događaju nije bilo stradalih ni povređenih

  • 4
Kamion cisterna za gorivo Foto-ilustracija: Shutterstock

Na delu magistralne pruge Niš - Dimitrovgad, izmeđi Pirota i Staničenja, van naseljenog područja u 16.36 časova došlo je do prevrtanja jedne vagon cisterne tovarene amonijakom.

U vanrednom događaju nije bilo stradalih ni povređenih. Radi se o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj deonici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir, piše u saopštenju Železničkog prevoza "Srbija Kargo".

Na lice mesta su izašle ekipe MUP – a, kao i pripadnici vatrogasne službe Sektora za vanredne situacije , koji su zatvorili prilaz mestu iskliznuća u krugu od četiri kilometra.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 192.RS (@192_rs)

Železnički saobraćaj je trenutno u prekidu. Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, utvrdiće uzrok ovog akcidenta.

Haos i u drumskom saobraćaju

Podsetimo, zbog iskliznuća najmanje jedne cisterne sa amonijakom iz železničke kompozicije na pruzi Pirot – Bela Palanka obustavljen je i drumski i železnički saobraćaj na ovoj deonici a na stanovništvo se apeluje da ne izlaze iz svojim domova kako bi izbegli trovanje.

Povodom nemilog događaja, oglasio se MUP i posavetovao je građane da ostanu kod svojih kuća.

U međuvremenu, nastao je pravi haos na autoputu u tom delu Srbije.

Kako se saznaje, sedam osoba je povređeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šabac

    25. decembar 2022 | 19:28

    Taj isti Eliksir truje ceo grad godinama, ali u poslednje vreme je nepodnošljivo. Naravno niko im ništa ne može a gradjani dišu na škrge. Samo u Srbiji gigant hemijske industrije se nalazi skoro u samom centru gradu.

  • Nikola

    25. decembar 2022 | 19:28

    Evakuisana i cela fabrika Tigar Tires.

  • Djape

    25. decembar 2022 | 19:40

    Samo u srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA